INGEN UNNSKYLDNING: Manchester United-kaptein Gary Neville vil ikke bruke skaden på spisstalisman Wayne Rooney som bortforklaring om klubben skulle feile i liga- og mesterligainnspurt.Foto: SCANPIX/AP Photo/Christof Stache
INGEN UNNSKYLDNING: Manchester United-kaptein Gary Neville vil ikke bruke skaden på spisstalisman Wayne Rooney som bortforklaring om klubben skulle feile i liga- og mesterligainnspurt.Foto: SCANPIX/AP Photo/Christof StacheVis mer

- Rooneys skade er ingen unnskyldning

Gary Neville maner lagkameratene til strid før Chelsea-kampen.

||| Manchester United - Chelsea direkte i fotballstudio lørdag kl. 13.45.

(Dagbladet): - Nasjonen kan slutte å be til høyere makter, proklamerte sir Alex Ferguson da han omsider kom med svaret på spørsmålet hele England har spurt seg siden Wayne Rooney hinket av Allianz Arena med en ankelskade i tirsdagens mesterligakvartfinale:

Hvor lenge kom mannen, som bærer VM-forventningene til fotballgale England på sine brede skuldre, til å være satt ut av spill?

To-tre uker på sidelinja betyr at engelskmennene kan puste lettet ut med tanke på hva som skal skje i Sør-Afrika om to måneders tid.

Andre forutsetninger
Det kan imidlertid ikke Manchester United, som må unnvære toppscoreren i en avgjørende fase av sesongen. I morgen kan mye av spenningen i Premier League utløses når Chelsea gjester Old Trafford.

De to foregående sesongene har det vært klasseforskjell mellom lagene i tilsvarende møter, men det er helt andre forutsetninger som ligger til grunn for morgendagens «seriefinale». Chelsea har nemlig ikke vært bedre posisjonert i innspurten siden laget sist vant Premier League våren 2006, og Manchester United er altså uten mannen som har 34 mål så langt denne sesongen.

Klubbkaptein Gary Neville vil imidlertid ikke bruke Rooneys fravær som unnskyldning dersom kampen mot Chelsea ikke skulle ende som man håper.

- Vi ønsker selvfølgelig ikke skader, og i særdeleshet ikke våre beste spillere. Wayne blir et savn siden han har vært i så strålende form. Men andre spillere har stått opp og bidratt i slike situasjoner tidligere. Vi har spilt finaler uten to-tre nøkkelspillere, og likevel gått seirende ut, sier Neville, ifølge Sporting Life.

- Alle må takle skader
35-åringen minner også om at United ikke er de eneste som har sentrale herremenn indisponible blant de tre aktørene i gullkampen. Arsenal er kanskje hardest rammet med Cesc Fabregas, William Gallas, Andrej Arsjavin og Robin van Persie alle ute, men også Chelsea har sitt å stri med på skadefronten.

- Chelsea mangler også spillere.Verken Ashley Cole eller Michael Essien er med. Alle lag får skader og suspensjoner i sesonginnspurten, men det er man nødt til å takle, poengterer Neville.

Dessuten er også Ricardo Carvalho, José Bosingwa og Branislav Ivanovic uaktuelle i tillegg til spillerne Neville nevner.

- Har erfaringen og spillerne
Chelsea-manager Carlo Ancelotti er på sett og vis glad for at Rooney ikke kommer til å utfordre John Terry og kompani i morgen. Samtidig er italieneren krystallklar på at London-klubben må være forberedt på at andre tar ansvar i stjernespissens fravær.

- Alle vet hvor viktig Rooney er for dem. Han er en fantastisk spiller, som har hatt en fantastisk sesong. Skaden hans kan være en fordel for oss. Samtidig hender det noen ganger at lag gir mer enn 100 prosent når de mangleren viktig spiller. Det må vi forberede oss på. Manchester United har erfaringen og spillerne som kan dekke opp for tapet av Rooney, sier Ancelotti, ifølge Independent.

Gary Neville har på sin side fått med seg at Chelsea kommer til Old Trafford med to imponerende kamper bak seg som har gitt 12 scoringer mot Aston Villa og Portsmouth, samtidig som hovedstadslaget utelukkende har kunnet konsentrere seg om helgens oppgaver, mens United måtte gjennom en manndomsprøve i München i midtuka.

- Jeg tror ikke det er noen tvil om at dette er en enormt viktig kamp. Vi er klar over at de har funnet formen. Aston Villa hadde det beste forsvaret i ligaen inntil forrige helg. Dessuten har de hatt en uke på å forberede seg. Likevel er jeg ikke sikker på at det hadde så stor betydning. Det venter en stor belønning for laget som vinner. Selv om jeg ikke tror at ligamesterskapet avhenger av dette ene resultatet, vil vinnerne ha selvtillit og flyt inn mot de siste fem kampene, poengterer United-kapteinen.

- Spenning til siste slutt
Også Michael Ballack tror spenningen vil bevares uavhengig av hva som skjer denne helgen.

- Det kommer til å forbli tett til siste slutt, og jeg tror bare det blir mer og mer spennende jo nærmere slutten vi kommer, sier tyskeren i et intervju med uefa.com.

Et seriegull vil bety mye for Ballack, som kom til Chelsea sommeren 2006 da United innledet sin hjemlige dominans med tre strake ligamesterskap.

- De er veldig solide, og fulle av selvtillit. Og de er her i år igjen. De er sultne. De slapper aldri av. Det er det som gjør dem unike, og som er grunnlaget for at de har vært så sterke de siste årene. Det er derfor vi må være enda mer fokuserte og sultne for å kunne gi det lille ekstra for endelig å få has på dem, understreker han.