Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Rooneys skade kan være en velsignelse

Ifølge Alex Ferguson.

VELSIGNET KUTT: Den dype flengen i Wayne Rooneys lår var ikke noe vakkert syn. Alex Ferguson mener skaden kan være en velsignelse for Rooney, som nå får noen uker på treningsstudio og kan komme i bedre form. Foto: PETER POWELL / EPA / NTB SCANPIX
VELSIGNET KUTT: Den dype flengen i Wayne Rooneys lår var ikke noe vakkert syn. Alex Ferguson mener skaden kan være en velsignelse for Rooney, som nå får noen uker på treningsstudio og kan komme i bedre form. Foto: PETER POWELL / EPA / NTB SCANPIX Vis mer


(Dagbladet): Det var flere som satte spørsmålstegn ved formen til Wayne Rooney etter en svak serieåpning fra Manchester United-spissen.

Manager Alex Ferguson satte ham på benken til andre seriekamp. Han slapp inn som innbytter, men ble båret bort med en stygg flenge i låret på overtid. Nå er han satt på sidelinja i noen uker, men sjefen tror det kan komme noe godt ut av det.

- Skaden kan være en velsignelse, fordi han kan konsentrere seg om formen sin - spesielt i treningsstudioet. Han bør være aktuell for laget om fire uker, fordi han vil være i stand til å trene underveis. Han vil trene i treningsstudioet, han var der i går og han vil kunne fortsette med det. Så snart han kan begynne å løpe, vil det hjelpe. Det er et stygt kutt, men han ble behandlet fort, og vi forventer ingen komplikasjoner, sier Ferguson ifølge The Guardian.

Det ble spekulert i om Rooney kunne være på vei bort fra United etter kjøpet av Robin van Persie - og benkingen mot Fulham. Det ble avvist av klubbdirektør David Gill i går, og Ferguson sier også at det var rent sportslige grunner til laguttaket sist helg.

- Han var ikke helt i form, som han sa selv. Han trenger noen kamper. Jeg ville bruke van Persie på Old Trafford, selv om jeg visste at han ikke var 100 prosent i form heller. Det var ikke et enkelt valg å utelate Wayne, for han er en veldig god spiller som kan skaffe deg mål, sier Ferguson. 

Manchester United spiller borte mot Southampton i morgen. Der må de også klare seg uten Ashley Young, som har en kneskade. Det ble kjent da Young ble utelatt i Englands landslagsuttak torsdag. Ferguson mener forbundet burde ventet til etter helgas runde med å offentliggjøre troppen.

Han ville nemlig helst holdt skaden til Young hemmelig.

- Det var hyggelig av FA å la alle få vite det, sier en sarkastisk United-manager.

- Hvorfor skal de gjøre motstanderne våre oppmerksomme på hvem som er i form og hvem som ikke er det? Det skal ikke skje igjen, sier Ferguson ifølge The Sun.

I forsvar, der United har hatt store skadeproblemer i sesongåpningen, er Johnny Evans tilbake og kan starte sammen med Nemanja Vidic i midtforsvaret. Chris Smalling og Phil Jones fortsatt er uaktuelle, mens Rio Ferdinand er usikker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media