Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rooneys søte hevn

Mens Wayne Rooney venter på FAs bannedom, fortsetter han storspillet.

WAYNE'S WORLD: Wayne Rooneys utrolige uke fortsatte i kveld. Her setter han inn kampens eneste mål via stanga. Fotball: AP Photo/Tom Hevezi/Scanpix
WAYNE'S WORLD: Wayne Rooneys utrolige uke fortsatte i kveld. Her setter han inn kampens eneste mål via stanga. Fotball: AP Photo/Tom Hevezi/Scanpix Vis mer

Vi fulgte kvartfinalene direkte i Fotballstudio.

Chelsea - Manchester United 0-1 (0-1) (Dagbladet): Wayne Rooney viste alle at han ikke lar seg affisere av verken trussel om karantene for banning eller konstant piping fra Chelsea-supporterne.

Midt i en uke preget av utenomsportslig uro, avgjorde han kvartfinalen mot Chelsea med en nydelig avslutning etter Ryan Giggs enda vakrere forspill.

Carrick slo en krosser mot superveteran Giggs (37), som tok med seg ballen på en berøring forbi Chelsea-oppasseren og kom seg til linja. Pasningen ut i feltet fant Rooney, som satte ballen i mål via stanga.

Feiringen foregikk etter det Dagbladet kunne se uten banning og andre ukvemsord.

- Det var et nærmest klassisk mål. Pasningen til Carrick er det klasse over, balansen til Giggs og pasningen 45 grader ut i feltet, sier Alex Ferguson etter kampen.

BANNEDOM: I morgen kommer bannedommen til Wayne Rooney. Kveldens feiring var bare glede. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/Scanpix
BANNEDOM: I morgen kommer bannedommen til Wayne Rooney. Kveldens feiring var bare glede. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/Scanpix Vis mer

Med seier på bortebane har Manchester United tatt et stort steg mot semifinalen. Kun to ganger tidligere har et lag tapt hjemme, for så å gå videre i turneringen. Ajax gjorde det i 1995 og Inter gjorde det i årets åttedelsfinale mot Bayern München.

Ferguson: - Bare halvveis - Bortemål er viktig, men det er bare halvveis. Fansen vil være fantastisk i returkampen og Chelsea må vinne, sier Alex Ferguson.

Fergie forklarte også sine taktiske disposisjoner.

- Vi måtte være tette på midtbanen, det var derfor vi brukte Park. Han jobbet iherdig over hele banen og var fantastisk, sier Ferguson, som også skryter av Rooney:

- Han har en enorm hunger i spillet sitt, han var veldig god i dag.

Torres i stanga Kvartfinalen mellom finalelagene fra 2008 var tett og jevn og var preget av mange personlige feil. Chelseas største sjanse i kampen kom på tampen av første omgang, da Torres flikket et Drogba-innlegg i stanga. Lampard var - som alltid - påpasselig på returen, men Evra reddet forsøket fra midtbanespilleren på streken.

Fernando Torres har ennå ikke scoret i Chelsea-trøya, men i kveld var han i hvert fall nærme. I tillegg til flikken i stanga, hadde han en meget god heading 15 minutter før slutt.

Edwin van der Sar gjorde imidlertid en fantastisk redning. 40-åringen, som legger opp etter denne sesongen, har høyest redningsprosent av alle keepere i verdens gjeveste turnering, og blir vanskelig å erstatte for Alex Ferguson.

Chelsea snytt for straffe Chelsea ble nok snytt for straffe på overtid, da Ramires var igjennom og ble felt bakfra av Evra. Minuttet seinere kastet Torres seg i feltet, men fikk gult kort for filming.

NESTEN: Fernando Torres flikker ballen i stanga i førsteomgangen. Returen endte hos Lampard, men Evra reddet på streken. Foto: AFP PHOTO/CARL DE SOUZA/SCANPIX
NESTEN: Fernando Torres flikker ballen i stanga i førsteomgangen. Returen endte hos Lampard, men Evra reddet på streken. Foto: AFP PHOTO/CARL DE SOUZA/SCANPIX Vis mer

- Kanskje det var straffe, kanskje det ikke var det. Målet vårt i kampen var å bruke de mulighetene vi fikk og forsvare oss bra. Jeg vil si at alle spillerne på laget var gode i forsvar i dag, sier Rio Ferdinand etter kampen.

Tidligere landslagskaptein Rune Bratseth mener Chelsea er dårlige framover og lurer på om Carlo Ancelotti er riktig mann for Chelsea.

- Chelsea er for dårlige framover. Det er ingen bevegelse foran ballfører. Det er skremmende å se at det ikke skjer noe kamp etter kamp etter kamp. Jeg begynner å tvile på om Ancelotti er en god trener, sier Viasat-ekspert Rune Bratseth.

André Bergdølmo mener det ikke er tilfeldig at United vinner nok en jevn fotballkamp.

- Maskineriet gjør at United vinner, som lag er de bedre enn Chelsea, sier den tidligere landslagsbacken.

Barca styrer mot semi Manchester United vant dermed mot Chelsea for første gang siden 2002. De siste ti kampene mellom lagene på Stamford Bridge har endt med seks seire til Chelsea. Returkampen går neste tirsdag, vinneren møter Inter eller Schalke, der sistnevnte i går vant 5-2 i Milano.

I kveldens andre kvartfinale slo Barcelona ukrainske Shaktar Donetsk 5-1 i en fantastisk fotballkamp. Et litt flatterende resultat for Barcelona. Shaktars Luiz Adriano kom alene med Barca-keeper Victor Valdes på stillingen 1-0, men Barcelona svarte umiddelbart etter reduseringen til 3-1.

SNYTT FOR STRAFFE: Ramires ble lagt i bakken i feltet av Evra på overtid, men Chelsea fikk ikke straffe. Her fra en duell tidligere i kampen. Foto: AFP PHOTO/ ADRIAN DENNIS/SCANPIX
SNYTT FOR STRAFFE: Ramires ble lagt i bakken i feltet av Evra på overtid, men Chelsea fikk ikke straffe. Her fra en duell tidligere i kampen. Foto: AFP PHOTO/ ADRIAN DENNIS/SCANPIX Vis mer

Luiz Adriano hadde også et skudd i stanga på stillingen 4-1 til Barcelona, men Xavis scoring til 5-1, gjør oppgaven nærmest umulig for Shaktar foran returmøtet.

- Vi er veldig glade for resultatet. Shaktar skapte mange sjanser, de er et godt lag med veldig raske angripere. Vi må spille i Donetsk, der de er veldig gode - en bane samtlige bortelag har tapt denne sesongen. Vi vil kjempe hardt for å oppfylle drømmen vår om å gi videre, sier Barca-trener Pep Guardiola etter kampen.

Oddsene er lave for at semifinalene blir som følger: Manchester United - Schalke, Barcelona - Real Madrid.

PS! Første runde av kvartfinalene har inneholdt 18 mål, det gir et snitt på utrolige 4,5 mål per kamp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media