Rooneys straffemiss fikk ikke ødelegge for United

De røde på topp etter seier over Arsenal - som feilet mot de store igjen.

1-0: Manchester Uniteds Ji-Sung Park kastet seg bakover og fikk hodet på ballen - akkurat nok innsats til å gi laget sitt ledelsen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
1-0: Manchester Uniteds Ji-Sung Park kastet seg bakover og fikk hodet på ballen - akkurat nok innsats til å gi laget sitt ledelsen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil NobleVis mer

(Dagbladet): Manchester United - Arsenal 1-0.

0 seire, 1 uavgjort, 10 tap. 5 scoringer, 23 baklengs.

Det er Arsenals statistikk etter de elleve siste kampene mot de siste års ligagullrivaler Chelsea og Manchester United.

På Old Trafford i kveld mislyktes Arsene Wengers menn igjen når det gjaldt.

Manchester United gjorde akkurat nok mot et tafatt London-lag, Ji-Sung Park brukte både innsiden og utsiden av hodet da han fikset den ene scoringen som skulle til, og Alex Ferguson kan igjen innta tabelltoppen med en kamp mindre spilt enn sine rivaler.

Ikke engang et håpløst straffespark fra Wayne Rooney var nok til å ødelegge i kveld.

- I kamper som dette spiller du ikke alltid bra, men det viktigste er å få de tre poengene. Vi viste ikke så mye kvalitet som vi skulle ønsket, men vi vant kampen, sier Rio Ferdinand etter nok en kamp uten tap.

- Vi misset på en straffe dessverre, men vi hadde flest sjanser og fortjente å vinne. Jeg bryr meg ikke om vi forblir ubeseiret ut sesongen, det eneste som teller er hvor du ender etter sesongen, og vi ønsker å vinne serien, sier Ferdinand, som ikke ville være med på at denne kampen var blant de mest fysiske i år - slik journalisten antydet:

IKKE HØY NOK: Ji-Sung Parks heading skrudde i en ekkel bue, som Wojciech Szczesny ikke hadde mulighet til å hindre.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
IKKE HØY NOK: Ji-Sung Parks heading skrudde i en ekkel bue, som Wojciech Szczesny ikke hadde mulighet til å hindre.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

- Ikke i nærheten.

Feilene florerte
Intensiteten var langt høyere enn kvaliteten i første omgang, og dommer Howard Webb bidro med å legge lista like høyt som han gjorde det i sommerens VM-finale.

Taklingene florerte mens de store sjansene uteble, og det måtte en liten tilfeldighet til for å bryte målløsheten før pause i en omgang som ifølge Opta inneholdt 53 feilpasninger.

Likevel var det fortjent at det var Manchester United som fikk den første scoringen, i kampen som hadde 70 000 supporteres hyllest av Ole Gunnar Solskjær som preludium.

Ji-Sung Park hadde scoret i sine to foregående kamper fra start mot Arsenal, og etter 41 minutter var han på riktig sted til riktig sted igjen.

Nani forsøkte et skudd som skiftet retning i Gael Clichy, og seilte inn mot bakre stolpe som et innlegg. Park kastet seg rundt for å få hodet på ballen, klarte det akkurat, og kula dalte i en fin bue over keeper-debutant Wojciech Szczesny, via stolpen og inn.

Uortodoks teknikk, men den slags er ikke ukjent for United-supportere som husker Javier Hernandez' scoring mot Stoke tidligere i år.

Bortelaget hadde lite å by på i en ellers forsiktig omgang fra begge lag, og noterte seg knapt en sjanse før hvilen.

Straffesituasjoner
Marouane Chamakh er kanskje mannen å nevne i så tilfelle, ettersom spissen var involvert i en straffesituasjon i begge felt.

Først ropte han selv halvhjertet på ellevemeter etter en duell med Rafael i angrep, deretter var han ute med armen i sin egen sekstenmeter da han bommet med en klarerende heading.

BOM: Wayne Rooney hadde sjansen til å sikre ledelsen, men blåste straffesparket over med et drøyt kvarter igjen.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
BOM: Wayne Rooney hadde sjansen til å sikre ledelsen, men blåste straffesparket over med et drøyt kvarter igjen.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES Vis mer

Ingen av delene var verdt straffe, ifølge Howard Webb.

Åpnere
Statistikken talte mot Arsenal før oppgjøret.

London-laget sto med syv tap på sine siste syv besøk på Old Trafford, og Manchester United hadde gått seirende ut av fire av de fem siste duellene mellom de to lagene.

Andre omgang startet med åpnere spill og dermed også større sjanser, den første til hjemmelaget.

Keeper-debutant Wojciech Szczesny virket trygg med hendene og mindre trygg med føttene før pause, etter 50 minutter stanset han United strålende med skulderen.

Anderson ble spilt vakkert fri av Wayne Rooney og forsøkte en lobb, men polakkens reaksjonsredning var av høy klasse.

Lobbe burde Marouane Chamakh også gjort da Arsenal fikk sin første kjempesjanse like etter.

Edwin van der Sar måtte gi retur på skuddet fra Samir Nasri, ballen havnet rett i beina på Chamakh, men de spissen skjøt lavt mot det åpne målet traff han bare en skliende Nemanja Vidic foran seg.

Straffebom
Så fikk Manchester United den hands-utløste straffen de etterlyste i første omgang.

Gael Clichy gled inn i blokkeringen foran Nani ved dødlinja og stoppet ballen med hånda han brukte til å ta seg for med.

AVSKJED: Ole Gunnar Solskjær ble hyllet av Alex Ferguson og Old Trafford før avspark.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
AVSKJED: Ole Gunnar Solskjær ble hyllet av Alex Ferguson og Old Trafford før avspark.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

Assistentdommeren vinket for forseelsen, Webb pekte på ellevemetersmerket.

Wayne Rooney var sikker da han fikk den samme muligheten borte mot Rangers i Champions League i november, og med et drøyt kvarter igjen skulle han avgjøre kampen ordentlig.

Og mislyktes.

Litt for fancy tilløp, litt for mye vilje, Rooney blåste til alt han hadde, lente seg de få centimetrene for mye bakover, og ballen føk over tverrliggeren til Arsenal-fansens håpefulle begeistring.

- Det var en uvanlig straffe av Rooney, jeg har aldri sett ham skyte over før. Det ga Arsenal en dytt, men vi forsvarte oss fantastisk i kveld, sier Alex Ferguson.

For straffemissen skulle ikke ødelegge for Manchester United i kveld.

Arsenal kom aldri til større sjanser enn den Chamakh misbrukte, og kan ikke klage over at fortsatt ubeseirede Manchester United får tre poeng og tabelltopp som kveldsmat.

- Jeg mener vi ga alt. Vi tapte en kamp som var veldig intens mellom to godt organiserte lag. Banen var dårlig, og den tekniske kvaliteten led under det. Det er grunnen til mange uventede feil, sier Arsene Wenger.

GJESTER: Noen av de 33 chilenske gruvearbeiderne som ble reddet ut av arbeidsplassen i oktober var invitert til Old Trafford.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
GJESTER: Noen av de 33 chilenske gruvearbeiderne som ble reddet ut av arbeidsplassen i oktober var invitert til Old Trafford.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES Vis mer

- Jeg syns ikke dette handler om at vi mislyktes i en stor kamp. Alt i alt må man gi United ære for lagets defensive kvaliteter, men jeg syns vi var litt uheldige som ikke vant. Vi kan ta med oss mye positivt fra denne kampen, sier franskmannen.

Chelsea venter
Manager Alex Ferguson er naturlig nok fornøyd, og gleder seg til kampen mot Chelsea på Stamford Bridge. En seier der kan gi Manchester United seks poeng ned til de blå - med hengekamp i bakhånd.

- Vi måtte spille bra for å vinne denne kampen. Vi hadde flere gode sjanser i andre omgang som vi er skuffet over at vi ikke tok, men vi er fornøyde, sier han til TV 2.

- Det var en bra oppladning til neste kamp mot Chelsea, og den kampen blir svært stor, sier skotten.

- Jeg vet ikke om dette er kroken på døra for Arsenals tittelhåp, jeg fokuserer bare på Manchester United. Vi har en viktig kamp til helga, jeg håper vi klarer et godt resultat, sier Patrice Evra.