Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rooneys telefon ble avlyttet av avis

United-spissen i politiavhør.

KAN HA BLITT AVLYTTET: Wayne Rooney sier politifolk har vist ham dokumenter som viser at en avis kan ha hørt på telefonsamtalene hans.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
KAN HA BLITT AVLYTTET: Wayne Rooney sier politifolk har vist ham dokumenter som viser at en avis kan ha hørt på telefonsamtalene hans.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer

(Dagbladet): Avlyttingsskandalen som er under opprulling i Storbritannia har rystet stortabloiden News of the World, som har innrømmet å ha avlyttet telefonen til flere kjendiser.

Nå forteller fotballspiller Wayne Rooney via Twitter at også han trolig er rammet av telefontapping.

- Betjenter fra Scotland Yard besøkte meg i dag med noen dokumenter, det viser seg at en avis har avlyttet telefonen min. «Stor overraskelse», skriver Rooney.

- Skal få advokatene mine til å ta seg av hackingen etter sesongen. Så kan jeg fokusere på å hjelpe MUFC å vinne trofeer, fortsetter han.

Avsløringer over flere år
Manchester United-spissen navngir ikke hvilken avis det skal dreie seg om denne gangen, men News of the World har til nå vært i sentrum for avsløringene, etter at to medarbeidere i 2007 ble dømt for å ha hacket seg inn på telefonsvarere som tilhørte personer med tilknytning til det britiske kongehuset.  

I 2009 kom det fram at avisas ansatte hacket mobiltelefoner, tilsnek seg bankutskrifter og betalte kjendiser store beløp under bordet

Nå har avisa innrømmet at de i årene 2004 til 2006 hacket seg inn på kjendisenes telefonsvarere i sin jakt på nyheter. 

- Det som skjedde med dem skulle ikke ha skjedd. Det var og forblir uakseptabelt, skrev avisa i en offentlig beklagelse.

Det er ikke kjent hvilke kjendiser det gjelder, men ifølge AFP er Sienna Miller en av kjendisene som kan regne med en betydelig erstatning, og det totale beløpet avisen til nå må regne med å betale i erstatning skal være på 20 millioner pund, eller rundt 175 millioner kroner.

Avslørt av Grant
Tidlgiere denne måneden fikk skuespiller Hugh Grant (50), kjent fra filmer som «Notting Hill» og «Love Actually», ved hjelp av skjult mikrofon en tidligere journalist i sladreavisa News of the World til å avsløre detaljerte opplysninger rundt den systematiske avlyttingen av noen av verdens mest kjente personer.

I samtale med Grant avslørte den tidligere News of the World-journalisten Paul McMullan, en av varslerne bak skandalen, at også avisa Daily Mail tidligere har vært en av verstingene når det gjelder å publisere saker basert på avlytting av telefoner.

Blant de andre avlyttingsofrene skal man ha funnet Manchester United-manager Sir Alex Ferguson og spisslegenden Alan Shearer, ifølge The Guardian. I tillegg har Elle MacPherson, Nigella Lawson, Boris Johnson, Sven-Gøran Eriksson, Gwyneth Paltrow og George Michael fått privatlivet sitt gjennomsøkt av News Of The Worlds privatetterforskere.

Ifølge BBC er det nå 24 anklager mot den britiske tabloidavisa som behandles av en dommer i den britiske «High Court». News of the World eies av mediemogulen Keith Rupert Murdoch.

Generalsekretør i Norsk presseforbund, Per Edgar Kokkvold, har tidligere overfor Dagbladet betegnet News of the World-saken som en av de største og mest omfattende etterkrigsskandalene i Storbritannia. 

- Det blir bare mer og mer usannsynlig at dette bare er en, to eller tre manns verk, sa han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media