Rooth brukte trenerjobben som trussel

På grunn av en krangel om draktbruk truet friidrettspresident Marius Rooth med å trekke seg fra trenerjobben for SK Vidar. Ifølge Vidar-ledelsen truet Rooth også med å be medlemmer melde seg ut av klubben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MISTILLITSFORHOLDET mellom Friidrettsforbundet (NFIF) og SK Vidar har oppstått etter at Vidar-jenta Susanne Wigene (samboer med Marius Bakken) løp 3000 meter hinder i klubbdrakt uten landslagslogo i et Grand Prix 2-stevne i nederlandske Hengelo 4. juni. Onsdag for ei uke siden mottok Vidar brev fra NFIF med beskjed om å redegjøre for det NFIF oppfatter som et brudd på årets draktbestemmelser. Vidar svarte med å kreve alle eventuelle straffereaksjoner mot Susanne Wigene frafalt. Ellers ville klubben holde Lene Espegren (lengde/tresteg) og Christine Kurth (stav) hjemme fra sist helgs E-cup i Riga.

Vidar oppfattet utover kvelden at de fikk forsikringer om at Wigene ikke skulle få straff. Derfor valgte klubben å sende utøverne likevel.

Men samtalene mellom friidrettspresident Rooth og SK Vidar var temmelig heite:

- Rooth sa til meg at han ville trekke seg som trener i Vidar om vi unnlot å sende jentene til Riga, sier SK Vidar-leder Oskar Petter Jensrud til Dagbladet.

ROOTH ER MED I trenerteamet for 15 utøvere på brukbart juniornivå fra Vidar, Bækkelaget og Lambertseter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer