Rooth brukte trenerjobben som trussel

På grunn av en krangel om draktbruk truet friidrettspresident Marius Rooth med å trekke seg fra trenerjobben for SK Vidar. Ifølge Vidar-ledelsen truet Rooth også med å be medlemmer melde seg ut av klubben.

MISTILLITSFORHOLDET mellom Friidrettsforbundet (NFIF) og SK Vidar har oppstått etter at Vidar-jenta Susanne Wigene (samboer med Marius Bakken) løp 3000 meter hinder i klubbdrakt uten landslagslogo i et Grand Prix 2-stevne i nederlandske Hengelo 4. juni. Onsdag for ei uke siden mottok Vidar brev fra NFIF med beskjed om å redegjøre for det NFIF oppfatter som et brudd på årets draktbestemmelser. Vidar svarte med å kreve alle eventuelle straffereaksjoner mot Susanne Wigene frafalt. Ellers ville klubben holde Lene Espegren (lengde/tresteg) og Christine Kurth (stav) hjemme fra sist helgs E-cup i Riga.

Vidar oppfattet utover kvelden at de fikk forsikringer om at Wigene ikke skulle få straff. Derfor valgte klubben å sende utøverne likevel.

Men samtalene mellom friidrettspresident Rooth og SK Vidar var temmelig heite:

- Rooth sa til meg at han ville trekke seg som trener i Vidar om vi unnlot å sende jentene til Riga, sier SK Vidar-leder Oskar Petter Jensrud til Dagbladet.

ROOTH ER MED I trenerteamet for 15 utøvere på brukbart juniornivå fra Vidar, Bækkelaget og Lambertseter.

- I den posisjonen han sitter ville det være forkastelig og bortimot latterlig om Marius Rooth på grunn av Wigene-saken skulle trekke seg som trener. Dette gjelder utøvere som mer enn gjerne vil ha ham som trener. Det ville være disse han straffet, sier Jensrud.

Overfor Vidars daglige leder Geir Eriksen gikk Rooth ifølge Jensrud enda lenger. Friidrettspresidenten skal ha truet med å tilskrive Vidar-medlemmer og be dem melde seg ut av klubben om Vidar ikke friga E-cup-jentene.

- Han var inne på tanken overfor Geir, sier Jensrud.

Geir Eriksen vil ikke kommentere brevtrusselen, men bekrefter at Rooth truet med å trekke seg fra trenerjobben.

MARIUS ROOTH BEKREFTER at han brukte trenerjobben i diskusjonene sist onsdag.

- Jeg sa at det var moralsk forkastelig å bruke utøverne som gisler. Jeg sa at jeg ville vurdere mitt framtidige trenerengasjement om dette var synspunkt klubben ville forfekte i framtida.

- Hva med brevtruslene?

- Det medfører ikke riktighet. Det jeg sa var at Vidars holdning kunne få konsekvenser for hvilke utøvere, ledere og trenere som ville ha noe med klubben å gjøre i framtida.

- Sømmer det seg for en særforbundspresident å bruke slike argumenter?

- For meg var det naturlig å ta opp denne saken som president i NFIF. Jeg var den eneste tilgjengelige.

- Svekker dette din autoritet?

- Ikke på noen måte.

- Hvordan skal du nå normalisere forholdet til Vidar?

- Jeg har forsøkt å bidra. Torsdagen før denne saken hadde jeg 30 Vidar-utøvere, samt Geir Eriksen, på grillfest hjemme hos meg. Jeg var to uker på treningsleir for Vidar i påsken, og snakket i timevis om strategi med Geir Eriksen. Jeg begynner å lure på hvilke krav til dialog med særforbundet Vidar har.

- Ser du noe problem i dobbeltrollen din?

- Jeg har håpet at det skulle la seg kombinere, men føler nå at det er en uheldig situasjon. Jeg opplever det som vanskelig. Tida får vise om dette går.

I DOBBELTROLLE: Marius Rooth, både friidrettspresident og trener i SK Vidar SK. På grunn av en konflikt med Susanne Wigene, samboeren til Marius Bakken, har Rooth truet Vidar med å trekke seg som trener.