STYGG SKADE: Her ligger Bethanie Mattek-Sands på gresset etter å ha pådratt seg en stygg skade i kneet. Motspilleren, Sorana Cirstea, står ved siden av og prøver å trøste. Foto: Ella Ling/BPI/Shutterstock/REX/
STYGG SKADE: Her ligger Bethanie Mattek-Sands på gresset etter å ha pådratt seg en stygg skade i kneet. Motspilleren, Sorana Cirstea, står ved siden av og prøver å trøste. Foto: Ella Ling/BPI/Shutterstock/REX/Vis mer

Skade i Wimbledon

Ropene om hjelp sendte et grøss gjennom Wimbledon-publikumet: - Jeg fikk panikk

Motspilleren kritisk til legeapparatet i turneringa.

(Dagbladet): Det var i Wimbledon torsdag at Bethanie Mattek-Sands fikk en stygg vridning i kneet.

Den amerikanske jenta ble liggende på bakken og rope om hjelp, mens publikum og banemannskap så relativt rådville ut.

Nå forteller motspilleren, rumenske Sorana Cirstea, om dramatikken som utspilte seg på gresset.

Fikk panikk

- Jeg fikk panikk. Jeg har aldri sett en slik skade før, kneet lå i en vond posisjon. Det var som noe du ser på film, sier Cirstea til BBC.

Den rumenske jenta gikk fort over gresset og bort til motspilleren, men følte seg hjelpesløs.

- Jeg prøvde å trøste henne, men fikk panikk. Jeg følte meg hjelpesløs. Alt hun sa var «Sorana, hjelp meg, hjelp meg». Jeg skulle ønske jeg kunne gjort mer, sier Cirstea.

Cirstea er kritisk til legemannskapene, som hun mener reagerte seint.

- Jeg sa til dem at de måtte ta med seg en båre. Men jeg tror alle bare frøs fast. Ingen reagerte. Og Mattek-Sands gikk i sjokk. Jeg vet ikke hvor lenge hun lå der, men jeg vil si 10-15 minutter. Vanligvis ser du noen komme og hjelpe med en gang, men her tok det sin tid. Så du må jo lure på hva som skjer om du skulle få et hjerteproblem eller noe, sier Cirstea.

Kritisk

Arrangøren svarer slik:

- En kvalifisert ambulanseansatt reagerte innen ett minutt. Spilleren ble på banen mens smertestillende ble gitt. Så ble hun sendt til en ambulanse og kjørt direkte til sykehus.

Med den skaden var også årets Wimbledon-turnering over for Bethanie Mattek-Sands. Akkurat hvor alvorlig skaden er, er foreløpig ukjent.

Men å miste Mattek-Sands fra turneringen er uansett trist. Ifølge USA Today er den amerikanske jenta populær blant konkurrentene, med sin gode personlighet, høye latter og originale klesvalg.