Røper alt til kompis Ruud

FORNEBU (Dagbladet.no): Ole Gunnar Solskjær tror på en festkamp mot Nederland i morgen kveld, men har fortalt alt om Norge til Ruud van Nistelrooy.

Den nederlandske spisstjernen har i løpet av bare én sesong blitt en av Solskjærs beste venner i Manchester United. Og da de snakket sammen på trening i forrige uke handlet det mye om landslaget og de norske spillerne.

- Klart vi har snakket om landskampen, og hvem som som skal spille. Vi har ingen hemmeligheter, og det er bare en treningskamp, sier Ole Gunnar.

Van Nistelrooy har bidratt andre veien og røpet innsideinformasjon om nederlenderne.

- Men det var ingenting jeg ikke visste, sier Ole Gunnar.

Klikker med nederlendere

Matchvinneren fra ligaåpningen mot West Bromwich i helga sitter på et skjær i fjorden utenfor Fornebu. Han innrømmer at han savner havet i Manchester og ofte lengter hjem til Kristiansund.

Men i Manchester har han også nære venner. Og de er ofte nederlandske. Det startet med Jordi Cruyff. Så ble han kompis med Jaap Stam som ble sendt på snørra til Lazio av manager Alex Ferguson for ett år siden.

Nå er Ruud van Nistelrooy både samtalepartner og spissmakker. Også han stiller i oransje landslagstrøye.

- Jeg vet ikke hvorfor det har blitt sånn. Det er sånt som skjer, noen personer passer man bedre sammen med enn andre, sier Ole Gunnar.

29-åringen mener det samme gjelder landslagene til Norge og Nederland. Derfor håper han på et fullpakket Ullevaal i morgen kveld.

- Det kan bli en veldig fin kveld for publikum. Nederland står for en offensiv fotball som passer oss godt, sier Ole Gunnar.

Nederland i klasse med Brasil

Det samme kan ikke sies om Norges motstandere i forrige VM-kvalik: Polen, Hviterussland og Ukraina.

- Nederland går for å vinne kampen. I forrige kvalifisering var vi favoritter, de andre lagene forsvarte seg etter å ha analysert oss.

Landslagssjef Nils Johan Semb er helt enig i sin visekapteins vurdering.

- Ingen andre motstanderen kan utfordre oss mer enn Nederland, med unntak av kanskje Frankrike og Brasil. Dette er en bra test for hva vi skal gjennom mot Danmark i EM-kvaliken, sier Semb.

(Dagbladet.no)

COOLER'N: Ole Gunnar solskjær slappet av på treninga i går, men gleder seg til kampen mot Nederland og kompisen Ruud van Nistelrooy i morgen.