Haaland og Ødegaard:

Røper detaljer

Slik er relasjonen mellom Norges to største fotballstjerner.

STORKOSER SEG SAMMEN: Erling Braut Haaland (t.v.) og Martin Ødegaard har hatt mye å prate om denne uka. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STORKOSER SEG SAMMEN: Erling Braut Haaland (t.v.) og Martin Ødegaard har hatt mye å prate om denne uka. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Romania - Norge, kl. 20.45 søndag

ULLEVAAL (Dagbladet): Han ene scorer på bestilling for Borussia Dortmund i Tyskland. Han andre spiller på giganten blant gigantene - Real Madrid.

Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard er bare 20 og 21 år, og har allerede hatt drømmekarrierer innenfor fotballen. Men hvordan er relasjonen mellom dem?

Slåss de om tronen internt i den norske garderoben? Litt sånn som Zlatan Ibrahimovic og Fredrik Ljungberg gjorde i den svenske garderoben?

På ingen måte.

PERLEVENNER: Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PERLEVENNER: Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

I et intervju med rettighetshaveren til Norges landskamper - TV 2 - røper Ødegaard detaljer om forholdet mellom dem.

- Hvor stort utbytte har dere av hverandre og av å dele erfaringer?

- Veldig, sier Ødegaard.

- Det er utrolig kult. Erling er en av de beste spillerne i verden, så det er masse å lære av ham. Innstillingen og den mentale styrken hans. Du ser det bare han er ute på banen, hvor giret han er på å score mål. Det er noe vi alle kan lære av, så jeg prøver å lære mest mulig av ham.

Ødegaard fortsetter:

- Jeg føler meg heldig som er god kompis med ham, og er «close» med ham, og har ham på laget.

STRÅLER PÅ ULLEVAAL: Martin Ødegaard har lagt bak seg en tøff høst med skader og sykdom. Nå er han ett hundre prosent frisk igjen. Her fra Dagbladets papiravis. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STRÅLER PÅ ULLEVAAL: Martin Ødegaard har lagt bak seg en tøff høst med skader og sykdom. Nå er han ett hundre prosent frisk igjen. Her fra Dagbladets papiravis. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Relasjonen mellom Ødegaard og Haaland blir imøtesett med stor interesse, ikke minst i Madrid. Etter 4-0-seieren over Romania i oktober lot de seg fotografere sammen i garderoben på Ullevaal stadion. Norges Fotballforbund la ut bildet på sine sosiale kanaler. Ikke lenge etterpå tok Real Madrid-fansen av.

Haaland scoret hat trick, mens Ødegaard la opp til to av målene.

- Haaland takker Ødegaard på et bilde som begeistrer Real Madrid-fansen, skrev storavisa Marca.

Budskapet var ikke til å ta feil av:

Det er ingen hemmelighet at Haaland er på radaren til Real Madrid, som etter hvert ønsker å bytte ut en aldrende Karim Benzema (32) på topp. Håpet blant Real-supporterne er at linken mellom Ødegaard og Haaland kan lokke storscoreren til Estadio Santiago Bernabéu.

KLASSE: Martin Ødegaard imponerer med et frekt triks. Video: Rødt Kort / Tobias Becs Vis mer

- Du så det særlig i Romania-kampen, sier Ødegaard til TV 2.

- For meg og de andre spillerne er det en drøm å ha sånne spillere foran der. Jeg føler meg veldig heldig som har han foran der.

Det ble ingen privatlandskamp mellom Norge og Israel onsdag kveld, på grunn av coronasituasjonen. Men Norge forbereder seg - etter det Dagbladet får opplyst - som normalt til kampene mot Romania (søndag) og Østerrike (neste onsdag).

Norge kan fortsatt vinne gruppa i Nations League og få en enklere vei til VM-sluttspillet i 2022.

Etter samlingen drar Ødegaard tilbake til Madrid. Villarreal venter i serien. Og hvem vet - kanskje kommer Haaland inn i Real-garderoben en vakker dag?

Det sies at garderoben er full av stjerner med stort ego. Men Ødegaard er fornøyd med mottakelsen:

- Jeg er blitt tatt godt imot og trives. Alt har gått fin. Men nå er det fokus på landslaget, sier han til Dagbladet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

NATIONS LEAGUE

Østerrike43016-49
Norge430111-39
Romania41124-84
Nord-Irland40132-81
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer