Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fortnite

Røper endringer

Om drøye tre uker slippes Kapittel 2, sesong 3 av Fortnite.

FORTNITE: Hvis ryktene stemmer, er dette langt fra landskapet som blir virkelighet når det populære spillet entrer sesong 3 i juni. Foto: Epic Games
FORTNITE: Hvis ryktene stemmer, er dette langt fra landskapet som blir virkelighet når det populære spillet entrer sesong 3 i juni. Foto: Epic Games Vis mer

De siste dagene har flere kjente Fortnite-spillere og spillnettsteder gjengitt lekkasjer fra den nye Fortnite-sesongen, som etter planen skal komme 4. juni.

Epic Games har foreløpig holdt kortene tett til brystet om hva sesong 3 i kapittel 2 skal inneholde, men ifølge The Gamer har de kommet med flere hint i selve spillet.

Sett i sammenheng med lekkasjene, tyder alt på at vann vil stå sentralt i den nye sesongen, skriver nettstedet.

Flere hint i spillet

Ryktene skal ha startet da flere spillere oppdaget at en vei, sammen med noen busker og en bygning, formet navnet «Noah» sett ovenfra. Dette skal angivelig være en referanse til den bibelske historien om Noahs ark og syndfloden.

I en Youtube-video hevder Fortnite-streamer Tabor Hill å ha en kilde som har røpet flere detaljer - blant annet at Aquaman-skins blir tilgjengelige i forbindelse med det nye vann-temaet.

I kveldens episoden av «Senkveld med Helene og Stian» har forbrukerøkonom Silje Sandmæl sett hvor mye penger programleder Stian Blipp årlig bruker på Fortnite. Og det er sjokkerende mye penger. Vis mer

Han hevder at den samme kilden fortalte ham at Epic Games planla å ta ned Fortnite-serverne før lanseringen av sesong 11 i kapittel 1, allerede ved starten av sesong 10. Han trodde ikke på informasjonen den gang, før millioner av skjermer gikk i svart i midten av oktober i fjor.

Under en virtuell konsert med Travis Scott, som knuste rekorder i slutten av april, var scenen bygget på vann. Og da låta «Highest in the Room» ble spilt, dykket den virtuelle folkemengden også under vannoverflaten, skriver The Verge.

VERDENSMESTER: Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen og Thomas «Aqua» Arnould etter at de vant duo-konkurransen i verdensmesterskapet i Fortnite. Foto: AFP
VERDENSMESTER: Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen og Thomas «Aqua» Arnould etter at de vant duo-konkurransen i verdensmesterskapet i Fortnite. Foto: AFP Vis mer

Vanlig med rykter

Emil Bergquist Pedersen, kanskje best kjent under gamingnavnet «Nyhrox», sier Epic Games generelt er flinke til å skape både rykter og en god del spekulasjoner, før de skal lansere endringer eller nye sesonger.

- Jeg har ikke hørt noe konkret om disse ryktene, men jeg er alltid spent på oppdateringer. Det er flere som spiller Fortnite nå, enn i 2019. Mange av disse er aktive på sosiale medier, og kan prøve å gjøre seg selv mer interessante ved å sette ut rykter, forteller 17-åringen, som vant VM i Fortnite i fjor.

Han sier til Dagbladet, at han håper oppdateringene som kommer vil ta vare på konkurranseelementet i spillet, slik at det ikke går over til å bli et såkalt «non-competative» spill.

Når det kommer til den nye sesongen, har han ikke tenkt så mye på det.

- Jeg tar det som det kommer. Synes dagens map er bra, men det er alltid kult med nye ting man kan prøve seg på, slik at man utvikler seg som spiller.

IRRITERT: Verdensmester Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen (16) mener Fortenites nedetid er bra for interessen rundt spillet, men mener det går utover de som spiller profesjonelt. Vis mer

Vil øke bruken med fest-modus

Kort tid etter en kritikerrost konsert, rullet Epic Games ut en ny modus, som har fått navnet Party Royale.

Denne modusen er fri for elementer som skyting og bygging, og skal i hovedsak handle om fest og sosiale aktiviteter på den virtuelle øya Papaya.

Pedersen sier han ennå ikke har testet modusen, da han er mer glad i konkurransen, og det mer sportslige fokuset av spillet.

- Fortnite prøver nok å skape en sosial arena, som de kommer til å utvikle videre til eventer og en mulig «virtuell» fornøyelsespark. Mange unge spillere vil nok synes det er kult og morsomt.

Ifølge BBC har selskapet sett en stor økning i digitale «meet-ups» under covid-19-pandemien. Modusen og konsertene skal være et forsøk på å øke bruken blant de 350 millioner registrerte spillerne, etter at streamingtallene for Fortnite-innhold på plattformer som Twitch har gått ned.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!