Røper etter det nådeløse OL-valget: - Det er trykket stemning

Ei av håndballjentenes målvakter måtte vrakes.

EN MÅTTE UT: Bare to av de tre gode norske målvaktene fikk plass i OL-troppen: Kari Aalvik Grimsbø (t.v.) og Katrine Lunde (t.h.) er med. Silje Solberg (i midten) er OL-reserve. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
EN MÅTTE UT: Bare to av de tre gode norske målvaktene fikk plass i OL-troppen: Kari Aalvik Grimsbø (t.v.) og Katrine Lunde (t.h.) er med. Silje Solberg (i midten) er OL-reserve. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLENSAKER (Dagbladet) Thorir Hergeirsson tok i dag ut 14 spillere til den norske håndballtroppen som reiser til Rio-OL om en drøy måned.

Et av de store spørsmålene har vært keeperplassen, der Kari Aalvik Grimsbø (31), Katrine Lunde (36) og Silje Solberg (26) kjempet om to plasser.

I dag ble det klart at Grimsbø og Lunde vant keeperkampen, og at Solberg er reserve - eller såkalt «15. spiller i OL-troppen».

- Det har vært en veldig, veldig tøff kamp, sier Grimsbø til Dagbladet.

- Èn av oss måtte bli skuffet, sier Lunde til Dagbladet.

Dagbladet møter de to OL-keeperne på Scandic Airport Hotel ved Gardermoen. Bare minutter tidligere har Hergeirsson presentert de 14 navnene som fikk OL-billett.

- Tøft

Silje Solberg var med å vinne EM-gull i 2014 der hun ble kåret til mesterskapets beste målvakt, og hun var med å ta VM-gull i Danmark i desember i fjor.

- Det har vært høy intensitet på trening og mange gode prestasjoner. Alle var «fit for fight» og ville vise seg fram. Det er tøft for den som ikke blir valgt. Det visste vi på forhånd. Vi har jobbet mye sammen. Dessverre var det ei av oss som måtte bli skuffa, sier Grimsbø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer