MANGLER: Luka Karabatic er ikke med mot Norge og er en av flere kjente navn som ikke er i troppen. Han er bror av mer kjente Nikola Karabatic. Foto: AFP PHOTO / Thomas SAMSON
MANGLER: Luka Karabatic er ikke med mot Norge og er en av flere kjente navn som ikke er i troppen. Han er bror av mer kjente Nikola Karabatic. Foto: AFP PHOTO / Thomas SAMSON Vis mer

Norge mot Frankrike i håndball-EM:

Røper etter fransk stjernefall i EM: - Har sett svakheter

Slik skal håndballgutta ta VM-vinnerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

POREC (Dagbladet): Norge møter Frankrike til EM-premiere i kveld klokka 20.30. Franskmennene har dominert herrehåndballen i mange år - men årets tropp mangler flere kjente navn.

To av verdens beste forsvarsspillere er nemlig skadd.

Luka Karabatic ble skadd i oppkjøringen, mens Ludovic Fabregas er langtidsskadd. I tillegg er superveteraner som Daniel Narcisse (bakspiller) og Thierry Omeyer (målvakt) borte.

Nøkkelen til norsk triumf i kveld kan være å utnytte en fersk fransk forsvarsmur.

- Jeg har sett noen svakheter i forsvarsarbeidet til Frankrike, og vi vet hvor vi ønsker å angripe. De nye som har kommet inn hos Frankrike er faktisk sterkere angrepsmessig enn Luka Karabatic og de som er ute, så jeg veit ikke om oppgaven vår blir enklere, sier landslagstrener Christian Berge til Dagbladet.

- Kjempetrøbbel

Viasats kommentator og tidligere toppkeeper Frode Scheie er krystallklar.

- En bedre sjanse til å slå Frankrike får du aldri. Frankrike har kjempetrøbbel i forsvar, og det er en klar fordel Norge. De sliter virkelig med å sette et bra forsvar, sier Scheie til Dagbladet.

De franske stjernene regnes blant favorittene til EM-gullet, men flere eksperter mener det er en svakere utgave enn på lenge som har ankommet kystbyen Porec nordvest i Kroatia.

Selv med flere fravær kryr det av kvalitet i det franske mannskapet, mener de norske spillerne. ​

- Nå trodde jeg du skulle si at Nikola (Karabatic) er ute. Jeg er sånn som aldri blir skuffet om motstanderen mangler noen spillere. Frankrike har nok å ta av. De har så mange gode å velge mellom. Vi må ta imot alle prosenter som kan vippe kampen i vår favør. Frankrike er litt svekket i den posisjonen (til Karabatic og Fabregas), sier landslagskaptein Bjarte Myrhol til Dagbladet.

Solid lag

Andre spillere forteller:

- Frankrike vet hva vi er gode på, og vi vet hva de er gode på.Vi må finne flyten i angrepsspillet. Det er to vanvittig gode forsvarsspillere som er ute, men jeg tror ikke to-tre fravær svekker laget, sier Kent Robin Tønnesen til Dagbladet.

- På tide å jekke ned Frankrike?

- Ja, jeg synes det. Jeg håper å starte med det i kveld, sier Tønnesen.

Stortalentet Magnus A. Rød er klar på at motstanderen lider av fraværene til Luka Karabatic og Fabregas.

- Selvfølgelig. Det er to gode forsvarsspillere som dekker mye rom. De er store og sterke, men de har folk som er like store og tunge som stepper inn. Vi må bare konsentrere oss om eget spill, men at Frankrike mangler sine antatt beste spillere er en stor fordel for oss, sier Rød til Dagbladet.

Norge - Frankrike starter klokka 20.30. Kampen vises på TV 3.

Alle EM-troppene kan du se her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer