Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fischer bekrefter kontraktsmøte med Johaug

Røper forhandlinger med Therese Johaug

Therese Johaug og Fischer har avtalt et kontraktsmøte for å restarte samarbeidet, får Dagbladet bekreftet. Hvor mye Johaug får utbetalt, styrer hun i stor grad selv.

SKIPARK:Therese Johaug har bygd opp en god skipark fra Fischer over mange år. Etter at kontrakten ble sagt opp i fjor, er et kontraktsmøte om nye forhandlinger nå avtalt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SKIPARK:Therese Johaug har bygd opp en god skipark fra Fischer over mange år. Etter at kontrakten ble sagt opp i fjor, er et kontraktsmøte om nye forhandlinger nå avtalt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I februar 2017 ble Therese Johaugs millionkontrakt med Fischer sagt opp av utstyrsleverandøren i kjølvannet av dopingdommen.

Fischers' avgjørelse ble tatt som en konsekvens av deres eget interne regelverk for utøvere i stallen som avgir en positiv dopingprøve. Det var med andre ord ingen annen utvei om de skulle opprettholde en konsekvent linje.

Samtidig indikerte Fischer overfor Dagbladet at de gjerne ville gjenoppta samarbeidet med Johaug etter endt utestengelsperiode.

Det er nå i ferd med å skje. 18. april oppheves suspensjonen av 29-åringen.

- Jeg gleder meg veldig til å komme skikkelig i gang med sesongoppkjøringen og endelig vite med sikkerhet at jeg har et mål å jobbe mot, sier Therese Johaug til Dagbladet.

Bekrefter møte

VIKTIG VALG: Selv om det viktigste i langrennssporten er utøveren som går på skiene, er utstyret også svært viktig. Foto: Thomas Rasmus Skaug
VIKTIG VALG: Selv om det viktigste i langrennssporten er utøveren som går på skiene, er utstyret også svært viktig. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Dagbladet får nå bekreftet at Johaug skal i nye kontraktsforhandlinger med Fischer.

- Et møte med Therese Johaug i nær framtid har blitt avtalt, opplyser Tanja Winterhalder, markedsansvarlig i Fischer, til Dagbladet.

- Hvordan kontrakten eventuelt blir nå sammenliknet med tidligere, kan jeg imidlertid ikke kommentere, sier Winterhalder.

Dagbladet vet imidlertid at premissene vil være enkle og forutsigbare å forholde seg til: Innholdet og betingelsene i kontrakten vil avgjøres av 29-åringens resultater i selve comebacksesongen.

- Jeg vet at hvis jeg gjør jobben jeg skal, skal jeg være god nok til å kjempe om medaljer til vinteren, sier Johaug til Dagbladet.

Bestemmer selv

Ut ifra Fischers praksis for utøverkontrakter bestemmer Johaug selv hvor god og lukrativ kontrakten blir.

- Derfor ble det litt feil da det ble sagt at Johaug gikk glipp av store beløp da hun mistet avtalen med Fischer, men det hadde hun uansett gjort så lenge hun ikke kunne konkurrere. Jo bedre resultater du oppnår, jo bedre kontrakt får du den aktuelle sesongen, sier markedsansvarlig i Finor, Alf-Roger Holme, til Dagbladet.

Utestengelsesperioden har likevel gitt klare utslag på Johaugs inntekt. I hennes siste sesong før utestengelsesperioden, håvet hun inn 3,63 millioner kroner bare i premieinntekter. Dette har naturligvis blitt til null kroner i 2016/17 og 2017/18-sesongene. I tillegg ble altså millionkontrakten med Fischer avbrutt.

Sponsorløft

Likevel har Johaug økt antall sponsorer i utestengelsesperioden hvor hun ikke har gått skirenn og ikke har fått bedrevet yrket sitt. Sponsorene som støttet Johaug før den positive dopingprøven, har stått rakrygget gjennom de 18 tøffe månedene som avsluttes 18. april.

I tillegg har 29-åringen fra Dalsbygda fått inn to nye sponsorer i løpet av denne suspensjonsperioden. De to er Saltdahlshytta og Scott (løpesko).

Med de to nye sponsorene på plass er Johaug oppe i et totalantall på elleve sponsorer. I denne målestokken har langrennsprofilen aldri vært mer populær.

- Vi er veldig takknemlige for det. Therese setter stor pris på støtten hun har fått i denne perioden, forteller manager Jørn Ernst til Dagbladet.

Unngikk ydmykelse

Når dommen er ferdigsonet om fem dager, nærmere bestemt 18. april, står altså også Fischer klare til å inngå en ny kontrakt med 29-åringen fra Dalsbygda. Johaug er allerede i gang med å teste ski og finne den ideelle skiparken før den kommende comebacksesongen som kulminerer i VM i Seefeld.

- Fischer måtte si opp kontrakten så lenge hun var utestengt, men alt tyder på hun kommer til å signere ny avtale med Fischer. Det var noen som spekulerte på at Therese måtte levere tilbake skiene, men det slapp hun selvfølgelig, forteller Ernst.

Johaug har derfor kunnet fortsette å trene med sin skipsark fra Fischer i utestengelsesperioden. 18. april kan forhandlingene om en ny kontrakt innledes. Begge parter bekrefter at det er ønskelig og at et kontraktsmøte er avtalt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling