FORSVARSKJEMPER: Kari Brattset og Stine Skogrand var to giganter i forsvar. Her sammen med Nora Mørk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FORSVARSKJEMPER: Kari Brattset og Stine Skogrand var to giganter i forsvar. Her sammen med Nora Mørk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Norge - Russland i VM:

Røper hemmelighet bak russersjokket: - Det eneste vi snakket om

Nå venter Nederland i semifinale.

MAGDEBURG (Dagbladet): Håndballverden trodde knapt det de så inne i GETEC Arena i Magdeburg i går kveld.

Norge tok den største håndballseieren mot Russland noensinne med 17-målsseier. Den nest største kom med 11 mål i 1998 (33-22).

- Dette er noe av det bedre vi har gjort i forsvar. Sjeldent har vi holdt et så godt angrepslag unna, og ingen straffer eller utvisninger, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

- Hvordan var det å se dette fra trenerbenken?

- Jeg er overrasket over at vi klarer å dra så mye ifra. De har masse kraft, men det er desto mer gledelig. Jeg er aldri sikker på noe før det er et kvarter igjen, sier Hergeirsson.

ROS: Stine Skogrand jubler sammen med Amanda Kurtovic og Nora Mørk etter seieren. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ROS: Stine Skogrand jubler sammen med Amanda Kurtovic og Nora Mørk etter seieren. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Bare forsvar

De fleste eksperter spådde en tett og jevn kamp mellom de to gullfavorittene, men det ble en 60 minutters maktdemonstrasjon fra norsk side.

Etter kampen røper også spillerne hva som tok knekken på Russland, som stanget fra første sekund.

Teknisk briljante russere ble nemlig stoppet av en norsk forsvarsvegg - der blant annet Stine Skogrand, Kari Brattset og Veronica Kristiansen var sentrale.

- Svaret på hemmeligheten som stoppet Russland er ganske enkelt: Forsvaret. Det var det eneste vi snakket om før kampen. Vi skulle ta mer høyde og være tøffe hele tida. Vi må pakke de inn mot midten, for russerne spiller lite ut på kanten, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

Andre spillere forteller:

- Forsvaret var fantastisk, sier Kari Brattset.

- Med så godt forsvar kan vi gå hele veien. Det var fantastisk, sier keeper Katrine Lunde.

- Å slippe inn så få mål mot Russland er det ikke mange som har gjort, sier Stine Bredal Oftedal.

- Jeg har aldri opplevd et bedre norsk forsvar, sier Nora Mørk.

Ros til Skogrand

Norge slapp inn åtte mål i 1. omgang og ni mål i 2. omgang. I tillegg unngikk de både straffekast og tominuttere gjennom hele kampen. Det hører sjeldenhetene til.

Terping på forsvarsspill gjorde dermed at russerne fikk lide. Og Hergeirsson var raus med spesielt ei av sine beste i år:

- Stine Skogrand var suveren i forsvar, sier Hergeirsson.

Allerede i morgen er det semifinale mot Nederland. Kampstart er klokka 17.30.

Fakta: Norge – Russland 34-17 (15-8)

1582 tilskuere

Norge: Katrine Lunde, Kari Aalvik Grimsbø – Emilie Hegh Arntzen, Veronica Kristiansen 5, Stine Skogrand 1, Heidi Løke 4, Vilde Mortensen Ingstad, Nora Mørk 9, Stine Bredal Oftedal 8, Kari Brattset 1, Helene Gigstad Fauske, Emilie Christensen, Amanda Kurtovic 3, Camilla Herrem 2, Sanna Solberg 1, Marit Røsberg Jacobsen.

Toppscorer Russland: Anna Kotsjetova 5.

Dommere: Charlotte Bonaventura/Julie Bonaventura, Frankrike.

Utvisninger: Norge ingen, Russland 4 x 2 min.

Norge møter Nederland i semifinale fredag. Samme dag møtes Sverige og Frankrike.