Røper ikke klubbnavnet

I går var det hektisk møtevirksomhet i klubben til spillerne som er dratt inn i den påståtte voldtektssaken.

LONDON (Dagbladet): Verken spillere eller klubb kan navngis av juridiske grunner. Overgrepet skal være av en slik karakter at en eventuell domfellelse vil gi mange års fengsel.

Men i klubben det gjelder, var det hektisk møtevirksomhet i går.

Fotballklubben sier: «Vi gir ingen uttalelse overhodet.»

Klubbens styreformann var i går på treningsfeltet for å snakke med manageren, en av de mest respekterte i engelsk fotball.

En supporter utenfor treningsfeltet sier til The Times:

- Jeg kommer hit regelmessig, men har aldri sett styreformannen på treningsanlegget.

Da spillerne kom, virket de meget bekymret. Normalt stopper de opp for å skrive autografer og prate. I går var det ingenting av det.

En agent som representerer flere av spillerne, sier: - Av åpenbare grunner kan jeg selvfølgelig ikke kommentere dette. Noen av spillerne vil vurdere søksmål dersom navnene deres blir kjent.

Eksklusivt hotell

Den påståtte voldtekten skal ha funnet sted på femstjerners Grosvenor House Hotel i det sentrale London med utsikt over Park Lane. Det var den 17 år gamle jenta som sammen med en venn anmeldte forholdet på Marylebone politistasjon lørdag kveld, 16 timer etter at den angivelige voldtekten skal ha skjedd.

Hun har fortalt politiet at hun etter et nattklubbesøk var med én spiller tilbake til hotellet for å ha sex.

Mens dette pågikk skal det ha kommet sju andre Premier League-spillere fra en og samme klubb inn på rommet.

Én er landslagspiller

Deretter skal én av dem, ifølge anmeldelsen, ha voldtatt jenta.

Operation Sapphire, Scotland Yards spesialenhet for sexsaker, ble i går morges koplet inn i saken. Det første de gjorde - mens jenta fikk psykoligisk krisehjelp - var å reise til hotellet. Der skal man, ifølge en talsmann for Scotland Yard, ha saumfart hotellrommet og samlet bevis. Man skal også ha intervjuet hotellarbeidere som var på jobb i det gitte tidsrommet og tatt med seg videokopier fra hotellets overvåkingskameraer.

Spillerne det er snakk om, skal alle sammen være godt kjente navn. En av dem skal også være landslagsspiller. Og spekulasjonene raser nå rundt hvilke lag og hvilke spillere det kan være snakk om.

- Enhver fotballsupporter vil kjenne dem igjen med en gang, sier en kilde til avisa Evening Standard. - Det jenta sier har skjedd er en brutal og ydmykende handling. Og hun gikk til politiet sammen med en mannlig venn for å anmelde forholdet. Fordi hun var for skamfull til å fortelle sin mor hva som hadde skjedd.

Tre kamper i London

Eliminasjonsmetoden rundt helgas serierunde - det ble bare spilt tre kamper i London - gir følgende seks muligheter hva potensielle klubber angår:

Arsenal- Newcastle spilte på Highbury fredag kveld klokka 20.00 engelsk tid. Newcastle overnattet i London.

Chelsea- Aston Villa møttes på Highbury lørdag ettermiddag kl. 15.00. Aston Villa kjørte hjem til Birmingham med klubbens buss.

Charlton- Liverpool spilte på The Valley søndag kl. 14.00. Svært får tror at spillere fra disse klubbene var ute på byen lørdag kveld.

Scotland Yard avventer

Scotland Yard sier de vil gjøre et grundig intervju med den 17 år gamle jenta i løpet av en av de nærmeste dagene. Før det har skjedd vil de ikke foreta seg noe i retning av de spillerne som var til stede da voldtekten skjedde. Og politiet benekter også at det er mer enn én spiller som har forgrepet seg på 17-åringen.

Samtidig er de ekstremt varsomme med ikke å si noe som kan lede til at spilleren blir identifisert.

Bekrefter

- Vi kan bekrefte at vi har mottatt en anmeldelse om påstått voldtekt fra en 17 år gammel kvinne, sier en talsmann for Scotland Yard. - På det nåværende tidspunkt vil det være upassende og gi ytterligere kommentarer.

En sak som vil prege mediebildet og skape de største overskriftene i mange uker framover.