Røper Klæbos reaksjon da Bolsjunov røk ut

Kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen for herrer spisser seg ytterligere til etter at Aleksandr Bolsjunov røk ut tidlig og Johannes Høsflot Klæbo vant sprinten i Drammen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

DRAMMEN (Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo var helt utilnærmelig på dagens sprint i Drammen og gikk inn til en knusende overlegen seier, foran kompisen Eirik Brandsdal på andre.

Dermed endte de to på de to øverste plassene på resultatlista i Drammen for tredje året på rad. For Klæbo ble resultatet gjort enda bedre av at Aleksandr Bolsjunov, som gikk en gnistrende prolog, røk ut allerede i kvartfinalen.

Etter løpet fortalte Eirik Brandsdal at Klæbo hadde vært meget blid underveis i sprinten da det ble klart at Bolsjunov røyk ut.

- Han er ganske avslappet han altså, men det er klart at han er opptatt av de poengene han kan få. Han var rimelig fornøyd etter kvartfinalen i dag, når han så hva som skjedde, sier Brandsdal til Dagbladet.

Det betyr at 22-åringen fra Trondheim er tilbake i den gule ledertrøya sammenlagt. Også den triple verdensmesteren fra Seefeld innrømmer at han var glad da han så Bolsjunovs kvartfinale.

- Jeg smilte bra, da ja. Det er klart jeg var veldig glad da han røyk, det er mange poeng det er snakk om. At han ikke kommer til finalen i dag, gjør at jeg kan stå her i gult, sier Klæbo.

- Blir brutalt

31 poeng skiller nå i nordmannens favør, med to sprintrenn og tre distanserenn igjen av årets sesong, som avgjøres med en minitour i Canada. Totalt er det 550 poeng igjen å kjempe om. Klæbo mener det blir tøft å forsvare sammenlagtseieren i verdenscupen.

- Det er selvfølgelig mulig, det er bare å vinne skirenn, men jeg tror det skal bli hardt. Bolsjunov viste i dag igjen at han er i bra form, før han er litt uheldig i kvartfinalen sin.

- Det blir spennende i Falun, der er det en skøytesprint jeg er nødt til å gå fryktelig fort på, så må jeg gå fort på en 15 km skøyting, så det blir brutalt, sier 22-åringen.

Også Klæbos romkamerat på samlinger og renn gjennom året, tror det kommer til å bli en tett duell helt inn, selv om han har en favoritt.

- Jeg tror det blir spennende. Det var veldig viktig i dag, jeg hadde jo forventet Bolsjunov i en finale, og hadde sett for meg et annet scenario, men det var utrolig bra for sammendraget for Johannes sin del. Jeg tror at Johannes tar det, sier Brandsdal.

UTE: Kasper Stadaas raser etter exit i sprinten i Drammen. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet, Vis mer

Var tung i kroppen

I Drammen var det i alle fall aldri noen tvil om hvem som var den beste. Klæbo viste at vurderingen om å roe ned på de siste rundene av lørdagens femmil i Holmenkollen var et godt valg.

- Det var en veldig god dag. Jeg fikk det litt som jeg ville, hadde gode ski og en god kropp, sier Klæbo.

Kroppen, som hadde vært svært tung søndag og mandag våknet til liv, og allerede fra prologen var Klæbo i en helt annen sfære enn konkurrentene. I finalen valgte trønderen å tråkke til tidlig og fikk en luke resten av finalefeltet aldri tettet.

- Jeg tok det helt på sparket, jeg vurderte om jeg skulle gå med en gang, men jeg kjente at det ble litt langt. Så tenkte jeg at jeg bare skulle overraske og det fungerte greit, oppsummerte Klæbo.

For Brandsdal, som gikk i rygg på Klæbo da rykket gikk, var det mer frustrerende enn overraskende.

- Det er ikke så overraskende, men at han greier å få den luka, det er litt frustrerende. Han er så rask, at selv om du veit om det blir det meter, beskriver Brandsdal.

STERKEST I SPRINTEN: Johannes Høsflot Klæbo deler sine tanker om skisprinten i Drammen, som endte med seier. Reporter/video: Fredrik Stuve / Kristoffer Løkås / Dagbladet, Vis mer

Unike egenskaper

32-åringen innrømmer at det er vanskelig å gå mot det norske sprintunikumet, som også i år har vært nærmest utilnærmelig i sprint siden gjennombruddet for to sesonger siden.

- Han er så flink til å holde luka også. Jeg følte flere steder at jeg tok innpå, men så gjorde jeg ikke det likevel. Vanligvis har jeg litt feeling på om jeg tar innpå eller ikke, men i dag trodde jeg at skulle klare å komme opp, men han har noen unike egenskaper som er helt rått, sier Brandsdal.

Klæbo forteller Dagbladet at han følte at han trengte en luke for å holde unna for Brandsdal, som slo han på oppløpet her for to år siden.

- Vi har hatt våre dueller siste åra her og byttet på å være en og to. Nå har jeg heldigvis klart å dra det lengste strået to år på rad. Han viser jo igjen at her i Drammen er han utrolig sterk. Fra bunn og opp er det få som går raskere, så da lønner det seg å ha en luke på Brandsdal, sier Klæbo til Dagbladet med et smil.