Liverpool knuste Barcelona

Røper Klopps hemmelige ballguttinstruks

Ingenting var overlatt til tilfeldighetene da Liverpool møtte Barcelona.

SLU TAKTIKER: Jürgen Klopp var en svært lykkelig mann etter Liverpools utrolige bragd mot Barcelona. Tyskeren ga klare instrukser til flere i klubben i forkant av kampen. Foto: NTB scanpix
SLU TAKTIKER: Jürgen Klopp var en svært lykkelig mann etter Liverpools utrolige bragd mot Barcelona. Tyskeren ga klare instrukser til flere i klubben i forkant av kampen. Foto: NTB scanpixVis mer

Med et lynraskt, overraskende hjørnespark tok Trent Alexander-Arnold hele Barcelona-forsvaret på senga. Keeper Marc-André ter Stegen holdt fremdeles på å gi instrukser til forsvarsspillerne da ballen plutselig ble slått hardt inn i feltet.

Der ventet en årvåken Divock Origi som ekspederte ballen i mål. Det var Liverpools fjerde scoring for kvelden, og den som til slutt sendte laget videre til Champions League-finalen.

Flere observante TV-seere og eksperter fikk også med seg at en ballgutt var sterkt delaktig i målet. Det var derimot langt fra tilfeldig at ballgutten handlet som han gjorde.

SEIER: Det tok helt av for norske Liverpool-fans da det ble klart at det britiske laget sikret seg finaleplass i Champions League. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Oakley (14) i sentrum

I forkant av corneren var ballgutten lynrask med å kaste ballen til Alexander-Arnold, noe klubblegenden, Graeme Souness, hyllet etter kampslutt.

- Se på dette! Ballen går til hjørnespark. Spillerne følger med den. Og sjekk ballgutten. Han er på. Han sender raskt bort en ny ball. Så går han bort og innser at et par av spillerne har sovnet. Alle har snudd ryggen til, sa Souness i TV-sendingen og tok til orde for at ballgutten burde få en medalje.

Nå har ballgutten fått et navn: Oakley Cannonier (14)

Liverpools analytiker hadde fått med seg at Barcelona-spillerne ofte brukte tid på å klage på cornere og frisparkavgjørelser i det første oppgjøret. Her øynet Jürgen Klopp en mulighet, og sendte en klar beskjed til samtlige i klubben, skriver The Independent.

Carl Lancaster jobber som trenermentor i Liverpools akademi, og ga klar beskjed om at de måtte kaste ballen til spillerne så raskt som mulig når den gikk ut av spill. Denne beskjeden hadde ikke Cannonier glemt, og sammen med Alexander-Arnold bidro han til å sende Barcelona på hodet ut av turneringen.

Hylles

14-åringen spiller for Liverpools akademi, men i motsetning til de fleste andre spillerne på hans alder, har han allerede skapt seg et navn blant supporterne.

- Han fortjener gratis billetter, reise og losji til finalen og jeg spleiser gjerne, skriver en Twitter-bruker.

- Helten av Anfield, skriver en annen.

Sosiale medier er med andre ord fulle av hyllester av Cannonier, som nok ikke blir glemt med det første.

Les mer om Liverpools usannsynlige helt her: