U20-VM i Polen

Røper kontakt med Solskjær

- Han har vært med på å forme meg. Jeg vil fortsatt dra ting ut av ham, sier Erling Braut Haaland (18).

PÅ PLASS I POLEN: Erling Braut Haaland og Norge tapte 3-1 for Uruguay fredag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
PÅ PLASS I POLEN: Erling Braut Haaland og Norge tapte 3-1 for Uruguay fredag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer
  • Norge U20 - New Zealand U20, kl. 20.30 mandag

LODZ (Dagbladet): Erling Braut Haaland (18) sier at han ikke har sovet godt etter 3-1-tapet for Uruguay fredag kveld. Norge gikk på en smell i åpningskampen i U20-VM i fotball. Nå er laget ytterligere presset før de to siste gruppespillskampene mot New Zealand og Honduras.

- Vi prøver å nullstille oss nå, og skal være klare for neste kamp, sier Haaland til Dagbladet.

Vi møter ham på hotell Ambasador Premium i den polske byen Lodz. Haaland har lagt bak seg et halvt år i Red Bull Salzburg etter at han gikk fra Molde. Han er ikke ett hundre prosent fornøyd med spilletida. Men dette skal gå seg til. Og fortsatt bruker han gamletreneren i Molde, Ole Gunnar Solskjær, som mentor.

- Han har vært i livet mitt og er fortsatt i livet mitt. Han har vært med på å forme meg til den jeg er i dag. Selv om jeg ikke har ham som trener, vil jeg fortsatt dra ting ut av ham, sier Haaland og avslører at de fortsatt har kontakt.

- Vi jobbet tett sammen i Molde. Han var fantastisk mot meg. Han var en gammel spiss. Jeg var «up and coming». På trening dro jeg alt jeg klarte ut av ham. Han har tross alt vunnet Champions League med Manchester United. Bare han tok opp en ball og skulle vise meg hvordan jeg skulle avslutte, sto jeg og nikket: «Sånn, ja. Det er sånn det er, ja.»

Haaland sier det som har skjedd med Solskjær - med fast jobb i Manchester United - er «fantastisk»:

- Enten du er spiller eller manager handler det om å gripe muligheten når du får den. Det har han gjort, påpeker Haaland.

- Overfor spillere og trenere i Norge har han vist at ingenting er umulig. Det er det samme om du er trener i 2. divisjon: Det er muligheter hvis du jobber hardt og vil nok.

Norge møter New Zealand klokka 20.30 mandag. Kampen spilles i Lodz. Trener Pål Arne Johansen har brukt det siste døgnet til å analysere Uruguay-kampen.

- Vi hevet oss veldig i andre omgang. Da hadde vi ballen i nesten 70 prosent. Men som jeg sa til spillerne: Uruguay spilte sin 14. landskamp i år, vi vår tredje. De har nettopp vært her og spilt to kamper mot Senegal og USA, to gode lag. Vi har så vidt fått ned alle spillerne. Jeg tror første omgang også handlet om at de var ett knepp mer i matchmodus og samspilte enn hva vi var. Men i andre omgang framsto vi mer og mer som et lag som spilte en god omgang, sier Johansen.

- Vi går ut på banen for å vinne mot New Zealand. Så får vi ta det derfra, sier Haaland om Norges muligheter for avansement.

De to beste lagene går videre fra gruppa. Det samme gjør fire av de seks beste treerne.