Røper millionrekord: - Kommer godt med

2023 ser ut til å bli et rekordår inntektsmessig for Norges Friidrettsforbund.

PROFILER: Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen her i forbindelse med Bislett Games. De to skal være noe av grunnen til den økte inntekten for friidrettsforbundet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
PROFILER: Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen her i forbindelse med Bislett Games. De to skal være noe av grunnen til den økte inntekten for friidrettsforbundet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

Inntektstallene i forbundet har aldri vært så høye som i år, men det med knapp margin, ifølge Kjetil Hildeskor, generalsekretær i Norges friidrettsforbund.

- Vår omsetning ligger over 70 millioner kroner til nå i år. Det lå omtrent på det samme i 2022, sier han til Dagbladet.

Hildeskor påpeker likevel at summen er noe over fjoråret.

- Det ser ut til å ende litt over 2022-tallene, påpeker Hildeskor.

HØYDEPUNKT: Jakob Ingebrigsten jubler etter å løpt inn til VM-gull på 5000-meter under mesterskapet i Budapest. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
HØYDEPUNKT: Jakob Ingebrigsten jubler etter å løpt inn til VM-gull på 5000-meter under mesterskapet i Budapest. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

15 millioner mer

Inntekten er en solid oppgang fra 2019, som ifølge Hildeskor lå på rundt 55 millioner kroner. 2019 var den siste sesongen før coronapandemien, noe som også preget tallene i 2020 og 2021.

- Det er positivt at inntekten har økt. Det gir oss mer midler til å bruke på aktiviteten.

Det er liten tvil om at om at gullkalvene Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholms prestasjoner har økt interresen for friidretten i Norge.

Sammen med flere andre gode prestasjoner, har det vært en klar bidragsyter for inntektstrømmen, sier generalsekretæren.

HØYDEPUNKT: Karsten Warholm med seiersgliset etter gullet i VM tidligere i år. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
HØYDEPUNKT: Karsten Warholm med seiersgliset etter gullet i VM tidligere i år. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

- Det er flere områder. Jeg tror det skyldes fremgangen til norsk friidrett. Vi har blitt en mer attraktiv partner.

- Det er mange utøvere nå som gjør det veldig bra, med Karsten og Jakob i spissen, fortsetter han.

- Større kostnader

Generalsekretæren påpeker at inntekten har økt på flere områder, men mest på nye samarbeidspartnere og bedre avtaler med eksisterende partnere.

Samtidig som inntektene har blitt høyere, har utgiftsposten gått i samme retning, sier Hildeskor, som påpeker at pengene kommer godt med.

- Kostnadene er jo mye større nå. Det er flere med på mesterskap. Reiser og hotellkostnadene har blitt veldig mye dyrere. Så det (inntekten) kommer godt med.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer