Erling Braut Haaland:

Røper nyhet

Ståle Solbakken (53) om Erling Braut Haaland (21): «Han er i gang og skulle begynne med ball i dag.» Tyske Bild melder at spissen gradvis vil øke treninga og kanskje bli klar til Mainz-kampen lørdag.

RIKTIG VEI: Erling Braut Haaland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
RIKTIG VEI: Erling Braut Haaland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Montenegro 2-0

ULLEVAAL (Dagbladet): Instagram-bildene fra solfylte Marbella har vært flotte nok for de 12,1 millioner følgerne. Men naturligvis skulle Erling Braut Haaland ha bidratt for Norge i VM-kvaliken.

For alle som fryktet en langvarig muskelskade kunne landslagstrener Ståle Solbakken røpe en nyhet på pressekonferansen etter 2-0-seieren over Montenegro i går kveld:

- Erling er i gang og skulle begynne med ball i dag (mandag).

Det kan bety at spissen rekker Borussia Dortmunds kamp mot Mainz lørdag. Og ikke minst: I en eventuell gruppefinale mot Nederland i november vil han være viktig for Norge.

Også de tyske avisene Bild og Ruhr Nachrichten melder om en positiv utvikling for nordmannen. Han skal ha vært i Marbella i åtte dager mens landslaget spilte kamper i VM-kvaliken.

Sammen med superspissen var Dortmunds fysioterapeut, Thorben Voeste. Og Haaland skal ha blitt klart bedre i låret, ifølge de siste rapportene.

- Tirsdag morgen blir han sjekket av lagets lege, Markus Braun. Deretter får han forhåpentligvis klarsignal til å trene med laget igjen, skriver Bild, som har en større artikkel i papiravisa i dag.

- Dortmunds hemmelige plan med Haaland. Slik skal han bli frisk til Mainz-kampen, heter det.

I OVERSKRIFTENE: Erling Braut Haaland pryder papirutgaven av Bild i dag. Avisa røper Borussia Dortmunds hemmelige plan for å få ham frisk igjen.
I OVERSKRIFTENE: Erling Braut Haaland pryder papirutgaven av Bild i dag. Avisa røper Borussia Dortmunds hemmelige plan for å få ham frisk igjen. Vis mer

- Treninga vil øke gradvis, med sikte på å gi full gass igjen på den siste treninga fredag, skriver avisa.

Også Alexander Sørloth, som er utlånt til Real Sociedad, kan rekke lørdagens kamp mot Mallorca.

- Han fikk en treukersstrekk. Til helga har det gått tre uker, påpeker Solbakken, som understreker at ingen av de skadde spillerne kunne spilt mot Tyrkia eller Montenegro.

Til sammen kom det ti forfall til de to kampene i VM-kvaliken.

- Det medisinske støtteapparatet har fulgt opp hele veien, opplyser Solbakken.

REAKSJON: Erling Braut Haaland hadde dette å si om sin nye rating på Fifa 22. Vis mer

VM-KVALIK

Nederland861129-619
Norge852115-617
Tyrkia843119-1515
Montenegro832311-1111
Latvia81258-135
Gibraltar80083-340

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer