Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tennis:

Røper sannheten om det spesielle øyeblikket: «Jeg vet ikke om du husker meg»

Rammet av virus.

TAKKEBREV: Jo-Wilfried Tsonga hjalp ei balljente av banen under Australian Open i fjor. Tsonga har nå vist fram et takkebrev han fikk fra jenta. Foto: Corinne Dubreuil/ABACAPRESS.COM
TAKKEBREV: Jo-Wilfried Tsonga hjalp ei balljente av banen under Australian Open i fjor. Tsonga har nå vist fram et takkebrev han fikk fra jenta. Foto: Corinne Dubreuil/ABACAPRESS.COM Vis mer

(Dagbladet): Den franske tennisspilleren Jo-Wilfried Tsonga (31) fikk mye oppmerksomhet i Australian Open for ett år siden da han hjalp ei gråtende balljente av banen.

Tsonga la armen rundt den fortvilte jenta og fikk spontan applaus fra publikum.

Nå - ett år seinere - viser Tsonga fram et brev han har fått, der balljenta Guiliana forteller om bakgrunnen for de spesielle scenene.

Tennisstjerna har publisert brevet i sosiale medier og teksten beskrives som «hjertevarmende» og «rørende» i blant annet BBC og Sydney Morning Herald.

I brevet står det skrevet:

«Kjære Mr. Jo-Wilfried Tsonga. Jeg vil benytte sjansen til å takke deg for at du hjalp meg i runde 2-kampen. Jeg vet ikke om du husker meg, men jeg er balljenta du hjalp av banen.

Jeg vil også si beklager for de gangene du ba om ballen og jeg ikke hjalp eller la merke til deg. Jeg hadde fått et virus, og ble svimmel og ør. Det påvirket både synet og hørselen. Jeg beklager at jeg ikke klarte å utføre pliktene mine etter de høye standarder som forventes.

Takk for den godheten du viste. Jeg setter virkelig pris på at du la merke til at jeg trengte hjelp, og at du var snill nok til å hjelpe meg av banen».

Du kan se klippet i dette YouTube-klippet. Tsonga selv forteller:

- Det var helt naturlig å hjelpe henne. Hun så ut til å slite og hadde tårer i øynene. Først trodde jeg alt sto bra til, men så skjønte jeg at det var noe galt. Jeg måtte spørre hoveddommeren (umpire) om det var greit at jeg hjalp til. Du vet aldri med med dommerne, sier Tsonga, ifølge Mirror.

Årets Australian Open pågår i Melbourne akkurat nå. Tsonga har spilt seg fram til en kvartfinale og møter Stan Wawrinka. Kampen spilles natt til i morgen (04.30).

HJELP: Jo-Wilfried Tsonga fikk mye ros for sin opptreden i Australian Open for ett år siden. Foto:  REUTERS/Issei Kato 
HJELP: Jo-Wilfried Tsonga fikk mye ros for sin opptreden i Australian Open for ett år siden. Foto:  REUTERS/Issei Kato  Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling