Christian Eriksen

Røper Solskjær-prat

Etter å ha vært i samtaler med flere Manchester United-trenere, deriblant Ole Gunnar Solskjær, er Christian Eriksen endelig på plass på Old Trafford.

BEKREFTER SAMTALER: Christian Eriksen bekrefter at han har vært i samtaler med Ole Gunnar Solskjær om en United-overgang. Foto: John Sibley / Reuters / NTB
BEKREFTER SAMTALER: Christian Eriksen bekrefter at han har vært i samtaler med Ole Gunnar Solskjær om en United-overgang. Foto: John Sibley / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

I solskinnet på et fullstappet Ullevaal fikk Christian Eriksen sin debut for Manchester United lørdag. Det skjer drøyt to uker etter at dansken ble klar for storklubben.

30-åringen har vært linket til Manchester United i en rekke år. Ifølge han selv har overgangen ligget i kortene lenge.

- Selv da jeg var i Spurs pratet jeg med alle trenerne som har vært i United for å se an situasjonen, sier han til Manchester Evening News før han legger til:

DEBUTERTE: Christian Eriksen debuterte for United på Ullevaal Stadion. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
DEBUTERTE: Christian Eriksen debuterte for United på Ullevaal Stadion. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

- Men jeg var i Spurs da og kunne ikke helt se for meg selv i en annen engelsk klubb på det tidspunktet. Jeg dro heller ut av landet til Inter.

- Du snakket med van Gaal, Mourinho og Solskjær?

- Ja, svarer Eriksen og fortsetter:

- Det har vært snakket om lenge, men for meg var det ikke riktig timing. Jeg var i Spurs lenge og ville prøve noe nytt i utlandet. Derfor dro jeg til Inter, der jeg hadde en fantastisk tid.

PREGET: Det var en preget Åge Hareide som fortalte om det siste døgnet sitt, etter Christian Eriksen sin hjertestans lørdag. Video fra Discovery + og Eurosport Norge. Vis mer

Han røper at hjertestansen under EM i fjor gjorde at han revurderte karrieren.

- Så skjedde det noe den sommeren, og det endret karriereveien jeg hadde planlagt. Det å komme til Brentford, og så hit ett år seinere er ikke helt det jeg trodde ville skje for et år siden.

Eriksen returnerte til Premier League i januar. Han signerte en 6-måneders lang kontrakt med nyopprykkede Brentford.

Under landsmann Thomas Frank leverte Eriksen fem målpoeng på elleve kamper, og var instrumental i Brentfords sterke sesongavslutning.

HOLDT PUSTEN: De danske spillerne og resten av Parken holdt pusten da Christian Eriksen kollapset under EM-kampen mellom Danmark og Finland i 2021. Foto: Friedemann Vogel / AFP / NTB
HOLDT PUSTEN: De danske spillerne og resten av Parken holdt pusten da Christian Eriksen kollapset under EM-kampen mellom Danmark og Finland i 2021. Foto: Friedemann Vogel / AFP / NTB Vis mer

Etter at kontrakten gikk ut har det vært hard kamp om Eriksens signatur. Både Manchester United og Brentford forsøkte, ifølge rapporter, å overtale dansken. Gamleklubben Tottenham, der Eriksen tilbrakte sju år, kom derimot aldri på banen, røper han.

- Det var bare prat. De kom egentlig aldri med noe, så det var ikke aktuelt å dra tilbake dit. United var veldig tidlig på, og vi hadde positive samtaler.

Premier League sparkes i gang fredag 5. august når Arsenal og Crystal Palace møtes til dyst. United skal ut i ilden søndag 7. august. Da møter de Brighton hjemme på Old Trafford.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer