New Zealand avslørte sluttresultatet

Røpet resultatet som Norge ønsket å holde hemmelig

Det norske kvinnelandslaget vant 1-0 i den uoffisielle kampen mot New Zealand fredag kveld.

FORNØYD: Landslagstrener Martin Sjögren er fornøyd med kampen og ser fram til den offisielle kampen som spilles på tirsdag. Foto: Janerik Henriksson / TT / NTB scanpix
FORNØYD: Landslagstrener Martin Sjögren er fornøyd med kampen og ser fram til den offisielle kampen som spilles på tirsdag. Foto: Janerik Henriksson / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - New Zealand 1-0 (1-0)

Norges fotballkvinner spilte en uoffisiell kamp mot New Zealand i spanske Marbella fredag. Etterpå ville ikke landslagssjef Martin Sjögren røpe utfallet.

Det var ventet at svensken kom til å holde resultatet tett til brystet. På forhånd hadde den norske leiren varslet at de kom til å legge lokk på kampens innhold.

Norges Fotballforbund har derfor heller ikke omtalt fredagens oppgjør på sine nettsider. Hemmeligholdet skjer etter en felles forståelse med New Zealand. Lagene møtes på nytt tirsdag, da til en offisiell landskamp.

- Det stemmer, skrev Sjögren i en tekstmelding da NTB spurte om han og laget sto fast ved at resultatet ikke skulle videreformidles.

- Men jeg kan si at alle som var tilgjengelige for spill, fikk spilletid og at vi er fornøyde med det vi gjorde i dag.

Røpet resultatet

Hemmeligholdet varte derimot ikke veldig lenge.

New Zealand publiserte resultatet på sosiale medier kort tid etter kampslutt, og en time seinere hadde de også publisert det på egne hjemmesider.

Norge vant 1-0.

«Nummer tolv i verden, Norge, fikk en perfekt start da de tok ledelsen i det niende minutt da Amalie Eikeland fant nettmaskene», skriver New Zealand om kampens eneste mål.

Fornøyd Sjögren

Selv om offentliggjøringen ikke var etter planen, virket ikke Martin Sjögren å bry seg for mye da Dagbladet kontaktet han.

- Nei, det spiller ingen stor rolle. Vi har valgt å ikke si så mye om kampen fordi den var stengt, men vi gjorde det vi planla og jeg er fornøyd. Vi tok noen viktige steg inn mot VM-forberedelsene. Nå ser vi fram til å spille den offisielle kampen på tirsdag, sier Sjögren til Dagbladet.

Tidligere i år vant de norske fotballkvinnene Algarve Cup for første gang siden 1998.

Norge skal om to måneder delta i VM. Sjögrens lag innleder mesterskapet mot Nigeria 8. juni, mens vertsnasjon Frankrike venter fire dager seinere. Sør-Korea er motstander i siste gruppekamp 17. juni.

NTB / Dagbladet

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer