Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ropte «all cops are bastards»

Så angrep VIF-supporterne politiet. Klanen er drittlei.

(Dagbladet.no): 14 fotballsupportere fikk 10 000 kroner i bot, mens en annen supporter ble arrestert for politivold.

Det ble straffen for en gruppe aggressive VIF-fans, som trengte to politifolk opp i et hjørne på byen natt til lørdag. En av dem kastet også et askebeger mot politiet, skriver Dagsavisen.

Politifolkene måtte bruke køller og pepperspray for å holde de rasende og berusede supporterne på avstand.

- Det er så forbanna at sånt skjer. Vi er lei oss og drittlei, fordi dette går utover klubbens rykte. Mange, mange supportere legger ned atskillige dugnadstimer for klubben, og så er det en liten kompisgjeng med VIF-sympatier som ødelegger. Det å svare på spørsmål om det de har gjort, er ikke akkurat favorittsysselen vår, sier VIF-Klanens talsmann Christian F. Kjellsen til Dagbladet.no.

- Jeg blir overrasket hvis dette ikke er forbundet med det såkalte casualsmiljøet, det lille voldelige miljøet vi dessverre har rundt klubben vår, fortsetter han.

«All cops are bastards»

Oppstyret startet da politiet forsøkte å ta seg inn på restauranten Gamle Christiania i Oslo sentrum like før midnatt.

De viste politibevis til vedkommende som sto i døra og krevde inngangspenger for den angivelig lukkede festen, en fest som for øvrig ikke hadde noen forbindelse til Klanen.

POLITIVOLD: En av supporterne ble arrestert etter at han kastet et askebeger mot politiet. 14 andre ble bøtelagt. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
POLITIVOLD: En av supporterne ble arrestert etter at han kastet et askebeger mot politiet. 14 andre ble bøtelagt. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

- Han som tok cover-charge hoppet opp på bordet, plystret og ropte «slå musikken av og lyset på». Deretter ropte han høyt: «All cops are bastards». Hvorpå alle 200 i lokalet reiste seg, pekte på politimannen og ropte ut den samme setningen, sier stasjonssjef Bjørn Hansen ved Sentrum politistasjon til Dagsavisen.

De to politifolkene trakk seg da ut og håpet at det skulle roe situasjonen.

Bråket fortsatte

Men seinere fortsatte bråket på utsiden av restauranten, og først klokka 02.45 hadde til sammen 12 polititjenestemenn fått kontroll over de sinte supporterne.

Politiet lover nå at lignende aggressjon vil bli straffet like hardt i framtida.

- Jeg har snakket med våre jurister. De er forberedt på å bøtelegge kommende bråkmakere like hardt. Så får vi håpe at 10.000 kroner i bøter kan være et godt nok ris bak speilet, sier Hansen til Dagsavisen, og han ber også fansen om hjelp.

- Men det er ikke så mye mer vi kan gjøre, det er opp til klubben eventuelt å utestenge folk fra kamper. I forhold til casualsmiljøet har vi hatt en god dialog en stund, og vi har bedt dem om å skjerpe seg. Men hvis ikke det funker, må vi vurdere å kutte kontakten helt, sier Klanens Kjellsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media