Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ropte «jævla sigøyner»: - Det er ikke slik vi ønsker i norsk ishockey

Ishockeyforbundet anmelder saken.

UFIN MUNNBRUK: Tallak Lyngset sendte noen lite koselige gloser i retning Oilers-spiller Philippe Cornet.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
UFIN MUNNBRUK: Tallak Lyngset sendte noen lite koselige gloser i retning Oilers-spiller Philippe Cornet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Under hockeykampen mellom Stavanger Oilers og Vålerenga i går kveld, sendte VIF-spiller Tallak Lyngset noen stygge gloser i retning Oilers' Philippe Cornet.

Et klipp publisert av TV 2 viser tydelig at Tallak Lyngset serverer ordene «jævla homo» og «jævla sigøyner», på engelsk.

Anmelder saken - Generelt sett er det ikke slik vi ønsker å ha det i norsk ishockey. Vi har nulltoleranse for sjikanering, sier Ottar Eide, generalsekretær i Ishockeyforbundet, til Dagbladet.

Han sa da at Stavanger Oilers nå må vurdere om de skal sende en anmeldelse til forbundet, og at saken da ville tas videre. Senere tirsdag velger de å anmelde til disiplinærutvalget selv:

- Vi har sett på saken, og lager nå en anmeldelse til disiplinærutvalget, sier Ottar Eide til NTB.
Norges Ishockeyforbund har i ettermiddag valgt å anmelde saken. Det bekrefter forbundet i en pressemelding.

«TV-bilder viser at Vålerengas Tallak Lyngset på engelsk kaller en av Stavanger Oilers spillere for «jævla homo» og «jævla sigøyner». Dette er oppførsel som er uønsket i norsk ishockey, og er langt over grensen for hva som er akseptabel oppførsel innen vår idrett. Slike uttalelser oppfattes til å være både grove og krenkende. Saken vil nå bli behandlet i disiplinærutvalget etter normale prosedyrer», skriver forbundet.

- Bra det tas alvorlig Vålerenga-treneren, Espen «Shampo» Knutsen, forteller til Dagbladet at han har snakket med Tallak Lyngstad, som er lei seg.

- Han har sett hva han har gjort, og er lei seg for det han gjorde. Det er ikke noe han står inne for i det hele tatt. Han er veldig lei seg og skulle ønske han ikke hadde sagt det, sier VIF-treneren.

Videre forteller han at han synes det er bra at saken har blitt meldt videre.

- Vi i Vålerenga synes det er bra, for sånne saker må tas alvorlig, sier «Shampo».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media