Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ropte på straffe: - Ble hindret

Målløst mellom Rosenborg og Brann etter omdiskutert situasjon.

FIKK INGENTING: Branns Thomas Grøgaard mener han ble hindret i det han skulle avslutte på en kjemsjanse i første omgang.
Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix
FIKK INGENTING: Branns Thomas Grøgaard mener han ble hindret i det han skulle avslutte på en kjemsjanse i første omgang. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix Vis mer

Rosenborg - Brann 0-0 (0-0)

Rosenborg hadde ti poeng opp til serieleder Molde før kampen, og hadde ikke råd til poengtap mot bergenserne for å holde liv i gulldrømmen.

Trønderne hadde gode muligheter til å avgjøre kampen på Lerkendal, men sviktet flere ganger foran mål.

Etter sju strake seire på hjemmebane i ligaen gikk RBK dermed på poengtap mot Brann - som på sin side mener de ble snytt for straffespark før pause.

ROSES: Alf Ingve Berntsen var Erling Braut Haalands trener i barne- og ungdomsårene. Video/reporter: Fredrik N. Filtvedt. Vis mer

Ropte på straffe

Brann fikk en kjempesjanse i den første omgangen da Thomas Grøgaard ble spilt igjennom og havnet i en løpsduell med Birger Meling. Førstnevnte fikk avslutte, men ble såpass hindret at det ikke ble skikkelig kraft bak avslutningen.

Dommer Svein Oddvar Moen vinket spillet videre, men reprisen viste at pipeblåseren fort kunne blåst straffespark.

- Det er ikke noen tvil om at han blir hindret der, sier TVNorges ekspert Bengt Eriksen på direkten.

- Han er jo ute av balanse når han skyter, så det er ikke optimalt. Hvis du tvinger meg, så sier jeg straffe til Grøgaard, sier han etter å ha sett TV-reprisene.

- Jeg mener jeg blir hindret. Jeg tror kanskje det hadde blitt et annet utfall hvis jeg hadde falt, sier Grøgaard til TVNorge i pausen.

Han sier at han ikke angrer på at han prøvde å holde seg på beina.

- Nei. Det er ikke min jobb det. Jeg skal prøve å score, så får heller dommeren blåse, sier han.

For Rosenborg var Pål André Helland tilbake fra start for første gang siden 10. august. Han fikk en stor sjanse i den første omgangen, men avslutningen fra skrått hold ble reddet av Håkon Opdal.

Målløst

Like før hvilen fikk også Alexander Søderlund en gedigen mulighet til å sette inn ledelsen da han fikk stå alene på bakerste stolpe, men headingen gikk langt utenfor bortre stolpe.

- Jeg syns det var en skikkelig skrøpelig omgang. Det gikk seint, mente RBK-trener Eirik Horneland.

- Det er masse rom å spille i. Vi må tørre, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Opdal fortsatte storspillet etter pause, hvor han stoppet en knallhard heading fra Søderlund fra kloss hold midtveis i omgangen.

Anders Konradsen kastet seg fram på en volley ti minutter før slutt, men forsøket endte utenfor stengene til Opdal.

Trøtte Brann-spillere forsvarte seg heroisk for å få med seg poeng fra Trondheim. Dermed endte det målløst på Lerkendal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling