Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ror for Norges første OL-medalje

Dobbeltsculler-roerne Olaf Tufte og Fredrik Bekken kan bli Norges første OL-medaljører. Lørdag ror de finale. De slovenske favorittene mener Norge og Tyskland er de tøffeste utfordrerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tufte og Bekken vant sin semifinale på tiden 6.23,50. Slovenske Luka Spik og Iztok Cop vant den andre semifinalen på 6.16,41 - over sju sekunder raskere enn nordmennene. Tyskland var i samme heat som Slovenia, og rodde tre sekunder raskere enn Norge.

- Tyskland er et mesterskapslag. At de var bare fire sekunder bak Slovenia i semifinalen liker jeg ikke helt, sier Olaf Tufte til NTB.

- Hardt løp

Ungarn og Italia er også i toppsjiktet. Ungarerne ble nummer tre i Slovenias heat, med tre tideler svakere tid enn Tufte og Bekken. Italia rodde inn ett og et halvt sekund bak Norge.

Den norske båten har for vane å starte forsiktig, for så å komme sterkere og sterkere utover i løpet. I natt hadde de fått beskjed om å gå hardt ut. Det sugde krefter:

- Fra 500 til 1000 var det forferdelig, men vi klarte å hente oss inn de siste 1000 meterne. Det var nok et hardere løp enn det så ut som, sier Bekken til NTB.

Suverene slovenere

Slovenerne har vært suverene i dobbeltsculler de to siste årene. Spik (21) gleder seg til finaleoppgjøret mot Norge.

- Vi skal bare ro som søren hele løpet, ikke nyte det. Det spiller ingen rolle hva de andre gjør, vi følger vårt opplegg, sier Spik.

Han er klar over Norges vane med en forsiktig åpning, og sterk avslutning. Men han hevder at han ikke vil bli skremt om nordmennene går hardere ut fra start.

- Jeg blir ikke nervøs av det. Slik kan det gjerne bli, vi må ha tro på at det vi gjør vil holde helt inn, sier han til NTB.

(Dagbladet.no)

MEDALJEKANDIDATER: Fredrik Bekken (t.v.) og Olaf Tufte vant sitt semifinaleheat i dobbeltsculler.
TOPPMØTE: Olaf Tufte (t.v.) hilste på prinsesse Märtha, generalsekretær Ivar Egeberg i NIF og kulturminister Ellen Horn etter seieren i semifinalen.