Rør og tull i serieåpningen på Jordal

JORDAL AMFI (Dagbladet): Brannvesenet har vanligvis som oppgave å slokke branner. I går reddet de også serieåpningen i ishockey på Jordal Amfi.

Foran tredje og siste periode - på stillingen 5- 3 til Vålerenga - ble kampen stanset i rundt en time på grunn av at isen smeltet bak det ene målet - med en åpenbar fare for at spillerne kunne ha skøytet rett inn i rørene under isen.

Et gammelt og sviktende kjøleaggregat er trolig hovedårsaken til gårsdagens misere. Banemester Frode Gundersen var ilagt munnkurv av sine sjefer i Oslo kommunes friluftsetat, men medga i det minste at uhellet også skyldes menneskelig svikt.

- Dette var et uhendig uhell, og vi blir nødt til å gjennomgå rutinene, sa Frode Gundersen til Dagbladet.

Kullsyre

Etter at banemannskapene forgjeves hadde forsøkt å få islagt området bak det ene målet i OL-arenaen fra 1952, kom brannvesenet til unnsetning med kullsyre i beholdere, som ble sprøytet utover det våte området.

Deretter måtte VIF-kaptein Atle Olsen og Storhamar-kaptein Michael Smithurst undersøke området og gi klarsignal til videre spill før kampen kunne fortsette - og begge takket publikum for deres tålmodighet.

Ment som TV-kamp

Vålerenga- Storhamar var det store oppgjøret i ishockeyens seriestart, og VIFs markedsdirektør Jan Tore Kjær priset seg etterpå lykkelig over at toppkampen ikke var den første av 20 kamper som skal sendes direkte på NRK2 denne sesongen, slik den i utgangspunktet var ment.

En kamp som normalt bør være unnagjort på rundt to timer varte i går i tre og en halv time.

- Da ville det vært en skikkelig skandale om dette hadde vært en TV-kamp. Vi jobber tross alt med å få kampene til å vare under to timer, for å være mer i tida og mer publikumsvennlige, sier Jan Tore Kjær.

Og legger til:

- Men selv om dette ikke var vår skyld, for vi leier hallen av Oslo kommune, så var dette dårlig reklame overfor publikum og for norsk hockey. Vi må forsikre oss om at dette ikke skjer igjen. Og etter de samtalene vi allerede har hatt med Oslo kommune, er jeg ikke bekymret for at dette skal gjenta seg, sier Kjær til Dagbladet.

Andre gang

Men det er faktisk ikke første gang isen på Jordal Amfi har streiket. Da Vålerenga spilte i europaligaen mot østerrikske Feltkirch i 1998, skjedde akkurat det samme som i går.

Bare at den gangen var det over et enda større område. Den kampen var ferdigspilt like før klokka 01.00 på natta...

Kjær mener hovedproblemet er at det er for mye aktivitet på Jordal Amfi. Og spesielt tett opp til A-lagets kamper, slik at banemannskapene ikke rekker å preparere skikkelig.

Kjedelig kamp

I 3. periode byttet lagene side, slik at ingen skulle ha ekstra ulempe av den dårlige isen.

Storhamar ledet både 1- 0 og 2- 1, men VIF snudde kampen med tre raske mål på litt over to minutter i andreperioden.

Vålerenga gikk til siste periode med en 5- 3-ledelsen, og da Storhamar tok ut keeper i et forsøk på å hente opp Oslo-laget i sluttminuttene, fikk VIFs unggutt Morten Ask æren av å punktere kampen med sin 6- 3-scoring 25 sekunder før slutt.

- Jeg håper folk husker denne kampen for at det ble scoret ni mål og at det var underholdende, selv om det varte tre og en halv time. Det som skjedde er tross alt ikke hockeyens skyld, sier VIF-trener Petter Thoresen.

PS! Thoresen hadde spesielt grunn til å glede seg over Øystein Olsens gode comeback. Veteranen scoret et ekte fightermål, og gikk foran som Vålerengas største iskriger.

LAGDE IS: Brannvesenet måtte trå til for at dette skulle bli is på Jordal Amfi. Kampen ble stanset i rundt en time før situasjonen var under kontroll.
BEST: Øystein Olsen gjorde et glimrende comeback.