Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rørende bilde etter brutalt drap

16 år gamle Alexander Martines Gomez ble brutalt drept. I begravelsen kom lagkameratene med en helt spesiell hyllest.

HYLLES: 16 år gamle Alexander Martines Gomez ble brutalt drept. I begravelsen kom lagkameratene med en helt spesiell hyllest. Video: @TVBUS / NTB Scanpix Vis mer

Alexander Martínez Gómez drømte om å spille fotball for det meksikanske landslaget, men i forrige uke ble han skutt og drept av politiet i Mexico. Han ble 16 år gammel.

I etterkant har en video spredd seg i sosiale medier. Den rørende videoen viser at Gomez' lagkamerater ville gi ham en mulighet til å score et siste mål, skriver The Guardian.

De tok med seg kista til et improvisert fotballmål under begravelsen. Så ble den plassert foran mål før lagkameratene dunket ballen i mål via kista.

Et perfekt utført angrep, og en 45-graders pasning breddetrenerne hadde blitt stolt av. Etter målet omfavnet lagkameratene kista.

Sportsjournalisten Guillermo Schutz har delt videoen på Twitter. Han skriver:

- Vi gråter alle sammen.

Dette skjedde

Alexander Martínez Gómez drømte om å spille fotball for det meksikanske landslaget. Den britiske avisa beskriver ham som en semiprofesjonell fotballspiller.

Detaljene fra hendelsen er ikke offentlig omtalt av politiet, men Gomez' familie forteller at 16-åringen kjørte motorsykkel til en lokal bensinstasjon for å kjøpe brus da han ble skutt og drept, skriver The Guardian.

Lokalt politiet beskriver det hele som en fryktelig feil, og politimannen som avfyrte skuddet skal ha vært inne til avhør.

- Et skudd ble avfyrt mot ni personer som kjørte motorsykkel, og Alexander, som kjørte først i gruppen, døde umiddelbart, sier forsvarsadvokat Ruben Vasconcelos til The Guardian.

Venter demonstrasjoner

16-åringens mor, Virginia Gómez, hevder at politiet har «gjemt seg» etter ulykken, og at ingen har beklaget det som skjedde:

- De sier at han hadde med seg et våpen og at han skjøt seg selv. Det er mange løgner. Jeg vil at de skal betale for det her. Jeg vil ha rettferdighet.

Hendelsen i Vicente Camalote de Pérez Figueroa, en by som ligger 350 kilometer sørøst for Mexico City, har skapt sinne. Lokalbefolkningen skal ha sett seg lei av politiets brutalitet. Nå er det ventet store demonstrasjoner i Mexico.

Tidligere i måneden var det også demonstrasjoner i Jalisco etter at anleggsarbeideren Giovanni López ble drept i varetekt. Det ble seinere bekreftet at han ble torturert og seinere henrettet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!