Rørende bilder fra Ironman. Her bærer han sin spastiske tvillingbror i mål etter svømmingen

- En dag vi har ventet på i fem år.

TVILLINGER: Tvillingbrødrene Steen og Peder Modrup gjennomfører i dag en Ironmankonkurranse i København. Peder har alltid vært avhengig av en rullestol, men sammen skal vi gjennomføre den nærmest umenneskelige bragden. Foto: Bax Linhardt / NTB Scanpix
TVILLINGER: Tvillingbrødrene Steen og Peder Modrup gjennomfører i dag en Ironmankonkurranse i København. Peder har alltid vært avhengig av en rullestol, men sammen skal vi gjennomføre den nærmest umenneskelige bragden. Foto: Bax Linhardt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Denne helga arrangeres KMD Ironman i København, og det betyr at deltakerne skal gjennom 3,8 kilometer svømming, 180 kilometer sykling og 42 kilometer løping.

Å gjennomføre de tre øvelsene i rask rekkefølge er en voldsom fysisk påkjennelse, men det å gjennomføre det som et tvillingpar hvor den ene er spastiker og avhengig av sin rullestol, er nærmest umenneskelig.

Men det er akkurat det tvillingene Peder og Steen Modrup i «Team Tvilling» akter å gjøre.

Født tre måneder for tidlig Brødrene ble, ifølge danske BT, født tre måneder for tidlig i januar 1980. Da de kom til verden veide de bare 1200 gram hver.

Der Steen vokste opp med full førlighet, har Peder tilbragt hele livet i rullestol. Dermed vil Ironman bli en voldsom påkjenning både fysisk og psykisk for dem begge to.

Store Norske Leksikon definerer en spastiker som «person med unormalt høy hvilespenning i muskulaturen» og at «visse hjerne- og ryggmargsskadede personer og mange av dem som har cerebral parese, er spastikere».

- Det er litt uvirkelig at jeg skal være med i en Ironman-konkurranse. Men jeg gleder meg voldsomt til det, og jeg tror at det blir en utrolig kul opplevelse med masse støtte ute langs løypa, sier Peder i en pressemelding fra Team Tvilling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer