Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rørende gest for død far

Alpinstjerna Mikaela Shiffrin (24) har tatt konkurransepause etter farens bortgang. Nå vurderer hun comeback.

VURDERER COMEBACK: - Jeg tror pappa ville blitt glad, sier Mikaela Shiffrin. Foto: AP Photo/Giovanni Auletta
VURDERER COMEBACK: - Jeg tror pappa ville blitt glad, sier Mikaela Shiffrin. Foto: AP Photo/Giovanni Auletta Vis mer

Tidlig i februar måtte den amerikanske alpindronninga dele en trist beskjed. Faren, Jeff Shiffrin, mistet livet i en ulykke. Han ble 65 år gammel.

Shiffrin er, med to OL-gull, fem VM-gull og smått utrolige 66 verdenscupseire, en av de aller beste alpinistene gjennom tidene.

I en lengre video postet på Instagram, forteller Shiffrin nå om de tøffe ukene hun og familien har lagt bak seg.

- Vi har opplevd en overveldende støtte. Å godta denne nye virkeligheten kommer til å ta lang tid. Kanskje vi aldri kommer helt dit. Vi føler ham her ennå, i hjertene våre, i tankene, i himmelen, i fjellet og i snøen. Han er her, sier Shiffrin.

- Tror han ville blitt glad

Shiffrin har siden sjokkbeskjeden tatt en konkurransepause, der hun blant annet har mistet verdenscupledelsen. Hun har stått lite på ski i det siste, men vurderer nå et comeback.

- Jeg har fått trent litt, men det har gått sakte. Men det har vært en terapi å være i fjellet. Jeg føler meg enda nærmere far, selv om det likevel fungerer som en distraksjon. Nærheten separeres fra smerten, sier Shiffrin.

I dag reiser hun til Skandinavia.

- Jeg kommer ikke til å love at jeg stiller til start (i Åre, red.anm.), jeg har egentlig ikke noen mål. Jeg håper bare å gjøre noen gode svinger. Jeg tror det ville gjort pappa glad.

Støtte

Shiffrin sier videre at hun håper at folk respekterer behovet for å få være i fred i tida framover.

Den amerikanske alpinisten har snakket varmt om faren og mora Eileen gjennom karrieren. Begge var tidligere alpinister. De to har fulgt henne tett gjennom hele karrieren og jobbet målbevisst for at hun skulle bli best.

- Han ga oss så mange gode råd, men fremst av alt lærte han oss den gylne regelen: Vær snill, tenk først. Dette er noe jeg vil ta med meg for alltid. Han var grunnmuren i familien og vi vil savne ham noe fryktelig. Takk, fra hjerterota, for at dere respekterer min families privatliv men vi sørger i denne utenkelige og forferdelige perioden, meddelte Shiffrin etter dødsfallet.

Hele Norges coronakart