Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Rørende, kul og pinlig. Jeg ble i godt humør

Michael Jackson-fan Espen Eckbo om alpinguttas videohyllest.

HYLLEST: Aksel Lund Svindal, Lars Elton Myhre, Kjetil Jansrud og trener Trond Moger imponerer med lette dansetrinn med tunge slalåmstøvler i løssnø.Foto: aksellundsvindal.com
HYLLEST: Aksel Lund Svindal, Lars Elton Myhre, Kjetil Jansrud og trener Trond Moger imponerer med lette dansetrinn med tunge slalåmstøvler i løssnø.Foto: aksellundsvindal.com Vis mer

|||• Se videohyllesten på Aksel Lund Svindals hjemmeside

(Dagbladet.no): - Vi var litt spente på hvordan den ville bli mottatt, sier landslagsalpinist - og nå også dansekonge - Lars Elton Myhre.

Sammen med Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og trener Trond Moger svinger han seg til rytmene av Michael Jacksons «Beat It» i en hyllest-video publisert på Lund Svindals hjemmeside i dag.

Alpingutta er selvsagt klar over at mange hadde et sterkt forhold til Michael Jackson. Men de håpet folk ville se positivt på videoen. Og reaksjonene har til de grader styrket håpet.

- Svindals Jackson-tribute. Rørende, kul og pinlig på en gang. Jeg ble ihvertfall i godt humør, skriver komiker og Michael Jackson-fan Espen Eckbo på Twitter.

- Håper det blir en slags krig mellom langsrennsjentene og disse gutta:) hadde vært morsomt å følge med på, skriver «Marius» i kommentarfeltet på Dagbladet.no.

- Ikke like mye debatt
Langrennsjentene fikk voldsom oppmerksomhet - på godt og vondt - for sin «Skippagurra girls»-video i november i fjor.

Dagbladet våger påstå at alpinguttas Jackson-hyllest holder et enda høyere nivå.

- Vi håper jo det da. Selv om den sikkert ikke vil skape like mye debatt, sier Lars Elton Myhre.

Han synes de framstår som brukbart samkjørte og godt koreograferte - forholdene tatt i betraktning.

- Det var jo noen utfordringer i at vi hadde på slalåmstøvler og danset i løssnø som vi falt gjennom. Det var ikke så lett, sier han.

Han sier at dansen er basert på gjennomgang av en rekke Michael Jackson-videoer.

- Men vi innså våre begrensninger, og valgte de enkleste trinnene vi fant.

- Moonwalk med slalåmstøvler er kanskje ikke så enkelt?

- Nei, men det hadde vært et jævlig fett triks i målområdet, sier Myhre.

LIKTE VIDEOEN: Jackson-fan Espen Eckbo omtaler videoen som «rørende, kul og pinlig på en gang».Foto: Oddmund Lunde
LIKTE VIDEOEN: Jackson-fan Espen Eckbo omtaler videoen som «rørende, kul og pinlig på en gang».Foto: Oddmund Lunde Vis mer

Dumpet USA-jentene
Videoen ble laget mens gutta var på treningsleir i Portillo i Chile.

- Vi hadde en innendørs-session først. Det er greit å gjøre noe annet på treningsleir enn bare å sitte på ergometersykkel, sier Myhre.

- Hvem står egentlig for koreografien her?

- Det er litt delt. Vi var i Chile sammen med det amerikanske damelaget, og startet egentlig sammen med dem. Men så innså vi at vi klarte oss bedre enn dem.

- Så da stakk dere til fjells og filmet?

- Ja, vi dro opp i fjellsida der ingen så oss, sier Myhre.

Han sender gjerne en utfordring tilbake til langrennsjentene. Myhre har forøvrig sin egen blogg, der han publiserer videoer fra treningsleire.

- Vi har vært produktive i det siste. Men vi har kanskje ikke laget noe som er like dynamitt som dette, sier han om Jackson-hyllesten.

Skadd Myhre
Til helga starter alpinsesongen med storslalåm i Sölden. Lars Elton Myhre er imidlertid hjemme i Norge etter å ha slått leggen da han mistet skien på slalåmtrening.

- Jeg har en liten blødning i leggen, men svarene fra MR-undersøkelsene er positive, sier Myhre.

For slalåmspesialistene starter sesongen først 15. november, og da håper han å være klar.

• Sjekk larseltonmyhre.com for flere videoer fra alpingutta.

- IKKE SÅ LETT: Landslagsalpinist Lars Elton Myhre om Michael Jackson-dans med slalåmstøvler. Foto: Geir Olsen, Scanpix
- IKKE SÅ LETT: Landslagsalpinist Lars Elton Myhre om Michael Jackson-dans med slalåmstøvler. Foto: Geir Olsen, Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling