Andrij Sjevtsjenko

Rørende melding: - Ikke glem oss

Den ukrainske fotball-legenden Andrij Sjevtsjenko (45) kommer med en bønn til verden.

BEKYMRET: Legenden Andriy Shevchenko bruker sin status til å hjelpe sitt land, som fortsatt invaderes av russiske styrker. Foto: AFP
BEKYMRET: Legenden Andriy Shevchenko bruker sin status til å hjelpe sitt land, som fortsatt invaderes av russiske styrker. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Datoen 24. august markerer at det er et halvt år siden Russland startet invasjonen av Ukraina. Som mange andre, har Sjevtsjenko blitt dypt berørt av ødeleggelsene av hans hjemland.

- Personlig har det vært veldig vanskelig for meg. Jeg er fortsatt frustrert over hva som skjer. Jeg stiller de samme spørsmålene men finner ikke svar. Nå har vi bare en retning, og det er å vinne denne krigen og bygge opp landet vårt, sier han i et intervju med CNN.

Shevchenko har både vært kaptein og landslagssjef for det ukrainske fotballandslaget, og bruker i disse dager sin status for å hjelpe landet.

ANGRIPER: Dinamo Zagreb eieren Zdravko Mamić angriper en tidligere spiller etter at Zagreb slo Hajduk Split 2-0 i 2014. Video: Birthe Skingen Vis mer

Han er blant annet ambassadør i organisasjonen UNITED24, som ble startet av president Volodymyr Zelenskyj med mål om å samle inn donasjoner til krigsinnsatsen.

Ifølge CNN har organisasjonen så langt samlet inn over 166 millioner dollar.

Den tidligere fotballspilleren vant i 2004 Ballon D'Or, og spilte for klubber som Chelsea og AC Milan. Han mener at invasjonen var mye omtalt av pressen de første månedene, men at det ikke dekkes i like stor grad i disse dager, til tross for ødeleggelsene fortsatt skjer.

- Vi må ikke glemme hva som foregår i Ukraina. Russland fortsetter bombingen og krigen har aldri stoppet.

Han sender en bønn til verden:

- Det ukrainske folket trenger hjelp fra verden. Vær så snill, ikke glem oss. Vi trenger deres hjelp, sier Sjevtsjenko.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer