Jakob Ingebrigtsen

Rørende melding

Gårsdagens Europarekord for Jakob Ingebrigtsen (20) betyr mye for familien.

HYLLEST: Superlativene sitter løst fredag morgen, men ordene fra forloveden Elsabeth Asserson betyr nok mest. Foto: Carina Johansen / NTB
HYLLEST: Superlativene sitter løst fredag morgen, men ordene fra forloveden Elsabeth Asserson betyr nok mest. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er norsk idrettshistorie, fastslo NRK-kommentator Jann Post etter at Jakob Ingebrigtsen forbedret sin egen personlige rekord med 14 sekunder torsdag kveld.

Tiden 12.48.45 er ny Europarekord og årsbeste i verden på 5 000 meter. Supertida kom i tillegg til at den yngste Ingebrigtsen-broren knuste resten av verdens aller beste 5 000 meterløpere. Verdensrekordholder Joshua Cheptegei, som lovet 12.40-tempo før start, hang for eksempel ikke med på nordmannens fart og havnet på 6. plass.

Prestasjonen blir hyllet verden over, men også av de nærmeste. I timene etter løpet har flere i Ingebrigtsen-klanen tatt til sosiale medier.

- Er så stolt av deg Jakob. Du legger ned så mye jobb, du tar de rette valgene og har de rette prioriteringene. For en stjerne verden har fått. Det er en ære å få følge deg, skriver forloveden Elisabeth Asserson på Instagram-story torsdag kveld.

Flere i familien reagerte med forundring og hyllet superløpet. Selv takket Jakob Ingebrigtsen sine nærmeste for å gjøre prestasjonen mulig.

- For et løp! Jeg føler meg veldig heldig som får jakte drømmene mine. Dagens løp var en laginnsats og jeg må takke folkene rundt meg. Stor takk til forloveden min Elisabeth, trener og pappa Gjert, idolene Henrik og Filip og resten av familien og vennene mine. Jeg ville aldri klart dette om det ikke var for alle dere, skriver Ingebrigtsen etter løpet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer