Rørende melding

Emil Iversen (32) hyller kjæresten Bettina Burud etter oppløftende Beitostølen-helg.

HAR FLYTTET SAMMEN: Bettina Burud og Emil Iversen. Foto: Emil Iversen / Instagram
HAR FLYTTET SAMMEN: Bettina Burud og Emil Iversen. Foto: Emil Iversen / Instagram Vis mer
Publisert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): For dem som har fulgt Emil Iversen tett de siste åra, så har det vært mange opp- og nedturer.

Han tok VM-gull i Oberstdorf i 2021, men har slitt både fysisk og mentalt i etterkant.

I år mistet han plassen på landslaget, og den frittalende 32-åringen satser nå med «Team Ivers». På Beitostølen viste han oppløftende takter. Han tok seg videre fra sprintprologen fredag, ble nummer to på 10 kilometer klassisk lørdag og gikk inn til en 17. plass på søndagens 10 kilometer fri.

KLAR TIL KAMP: Emil Iversen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR TIL KAMP: Emil Iversen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Han virket mer avslappet allerede før konkurransene, og i etterkant var Iversen tilbake i gammelt slag. Skravla går raskt og taktfast som en gammel Volvo 240-motor, og mye av innholdet hadde gått rett inn i en undergrunnsklubb i New York med slalåmbrus på menyen.

NRKs eminente sportskommentator Torgeir Bjørn tabber seg ut på direkten, flere utøvere fikk det tøft etter målgang på dagens 10 kilometer og Ernst A. Lersveen lusker på sosiale medier. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem. Klipp: NRK Vis mer

Iversen har mange å takke, men han trekker spesielt fram samboeren Bettina Burud. Hun var med under Beitostølen-helga, og fulgte ham tett både før, under og etter konkurransene.

- Kjæresten min er helt rå. Jeg har ikke sagt det til henne ennå, men det er en trygghet å ha henne med her. Jeg føler meg rolig og avslappet med henne. Jeg har ikke vært nervøs her på Beitostølen, og bare vært rolig og trygg, hyller Iversen.

LENER SEG TILBAKE: Emil Iversen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LENER SEG TILBAKE: Emil Iversen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Ro, spesielt etter skuffende resultater, er noe han har manglet til tider, og noe han fortsatt tenker mer på enn før:

- Jeg merket forrige helg at jeg er veldig mye mer sårbar for dårlige prestasjoner på ski. Før bare prellet det av. Jeg sto i «mixed» og sa til journalister at jeg skulle legge opp, men da jeg kom på hotellet var det glemt. Nå er jeg mer sårbar. Jeg merker at det er lett å gå tilbake til det dårlige sporet jeg har vært i, så det er en ting jeg må jobbe med, forklarer Iversen.

HOPPER UT: Andrew Musgrave stormer ut av pressesonen etter tredjeplassen på 10 kilometeren. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Den nye roen får kjæresten mye av æren for:

- Hun har vært en viktig brikke der, så kanskje vi må ha med henne rundt i vinter, sier Iversen om samboeren han flyttet inn med på Byåsen for kort tid siden.

- Du vil ha henne med hver helg?

- Ja, men det blir dyrt da.

- Det er vel ikke noe problem det? sier Dagbladet, og påpeker at Kiwi-arvingens lommebok neppe går tom med det første.

- Ha, ha. Det er nok jeg som må betale for det. Jeg fikk 500 kroner i blomster-gavekort her nå. Tidligere har mamma fått gavene, men nå er hun på andreplass. Bettina får det jeg har gått inn her, så får vi se om det er nok lønn videre, sier Iversen og ler.

SMILET TILBAKE: Emil Iversen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SMILET TILBAKE: Emil Iversen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Under paraplyen av folk Iversen vil takke er også trener Trond Nystad, foreldrene Ole Morten og Unni, brødrene Mats (som offisielt uoffisielt har tittelen head of communications) og Gaute i tillegg til Pål Trøan Aune, smøreren Truls Tharaldsen og sponsorene.

Iversen har blomstret i det nye teamet, og han har lyst til å satse inn mot VM i Trondheim neste år.

Målet før det er så gå så mange renn som mulig, uavhengig av nivå.

DELER AV TEAM IVERSEN: Med litt hyttekos etter lørdagens resultat. Foto: Instagram
DELER AV TEAM IVERSEN: Med litt hyttekos etter lørdagens resultat. Foto: Instagram Vis mer

- Jeg vil jo si at det på mange måter er et nytt liv. Det er en ny hverdag, som jeg trives godt med i. Jeg har gode sponsorer, som gjør at jeg kan ha et godt team. Vi har gjort samlingene ganske billige, så kjører vi på hardt rundt skirenn. Vi sparer ikke. Jeg er stolt, ydmyk og glad. Det har vært en godt halvår, forklarer 32-åringen.

Og hvis Iversen virkelig kommer tilbake - vet alle hva han er god for.

Premieskapet snakker for seg selv.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer