VM-bronse til Mari Eide:

Rørende ord etter bronsen: - Hun er der oppe og ser ned på meg

Tok VM-bronse etter et tøft 2018.

OVERRASKET: Mari Eide (skjult, til høyre) tok bronse på VM-sprinten. Foto: Bjørn Langsem
OVERRASKET: Mari Eide (skjult, til høyre) tok bronse på VM-sprinten. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEEFELD / OSLO (Dagbladet): Mari Eide (29) tok en overraskende VM-bronse på dagens sprint. I intervju med NRK etter den solide innsatsen, kom følelsene.

Eide mistet storesøster Ida Eide (30) brått i fjor høst.

- Jeg er veldig, veldig rørt. Det kom noen tårer da jeg kom i mål. Jeg er veldig, veldig glad, men også veldig rørt. Det er nesten ikke til å skjønne, sier Eide til NRK.

PALLEN: Stina Nilsson, Maiken Caspersen Falla og Mari Eide. Foto: Bjørn Langsem
PALLEN: Stina Nilsson, Maiken Caspersen Falla og Mari Eide. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Hun var faktisk bare rett over ett sekund fra å ryke i prologen tidligere i dag. Eide ble nummer 25 - 1,27 sekunder fra å ryke ut av de 30 beste.

- Jeg har vært veldig tålmodig og jobbet hardt. Det har lønnet seg å være tålmodig, ha trua på meg selv og tro at jeg skulle lykkes. Jeg hadde ikke tro på medalje i dag. Jeg håpte på semifinale eller topp ti, sier Mari Eide.

- Jeg skulle ønske Ida var her i dag med meg. Jeg vet at hun er der oppe og ser ned på meg og er kjempestolt av meg i dag. Hele familien er her å se på i dag, vi har alle hatt en kjempetøff høst og prøvd hver dag å få mening med livet igjen. Å få medalje her i dag er det ingen som hadde trodd, sier hun gråtkvalt.

- Det her var en seier for alle i familien. Jeg hadde ikke klart det uten dem, sier Eide, som også hadde langrennskjæreste Anders Gløersen.

Maiken Caspersen Falla tok gull på dagens sprint. Sølvet gikk til Sverige og Stina Nilsson.

I spurten tok Eide bronse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer