Krisa i Rosenborg

Rørende scener på RBK-trening

Midt i det sportslige dramaet: Rørende scener på Rosenborg-treninga. - Jeg har ikke ord, sier 12 år gamle Christer Mandelid Dyngen.

STERKT MØTE: Christer Mandelid Dyngen gråt og gråt da han fikk møte det store idolet sitt, Pål André Helland. Her legger Rosenborg-spilleren armen rundt den unge supporteren. Foto: Tore Ulrik Bratland
STERKT MØTE: Christer Mandelid Dyngen gråt og gråt da han fikk møte det store idolet sitt, Pål André Helland. Her legger Rosenborg-spilleren armen rundt den unge supporteren. Foto: Tore Ulrik BratlandVis mer
  • Rosenborg - Mjøndalen, kl. 18.00

LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg gjorde lørdag unna den siste treninga før nøkkelkampen mot Mjøndalen i kveld. Med en elendig tabellplassering brenner det rundt klubben.

Men midt i håpløsheten oppsto det rørende scener under treninga på Lerkendal i går. Og det viser hva fotball handler om: Følelser.

Da Rosenborg-spillerne kom ut fra garderoben, sto en gutt og ventet spent. Han heter Christer Mandelid Dyngen (12). Ved sin side hadde han storesøster Andrine Mandelid Horstad (23).

- Da skal vi organisere et lagbilde, sa Rosenborg-legenden Gøran Sørloth og plasserte Christer i midten sammen med Pål André Helland. Da ble det for mye for unggutten. Han brast i gråt. Og tårene rant. Lenge.

FØLELSER: Møtet på Lerkendal ble rørende både for Christer Mandelid Dyngen og Pål André Helland. Foran i hvitt: Storesøster Andrine Mandelid Horstad. Foto: Tore Ulrik Bratland
FØLELSER: Møtet på Lerkendal ble rørende både for Christer Mandelid Dyngen og Pål André Helland. Foran i hvitt: Storesøster Andrine Mandelid Horstad. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Helland er helten min. Det ble bare veldig sterkt, sier Christer til Dagbladet.

- Jeg ble rørt selv, forteller Rosenborg-stjerna. Men hvordan kom møtet i stand?

Kjørte 8,5 timer

Det hele startet i vinter da storesøster sendte en mail til klubben.

- Jeg forklarte hvor viktig fotballen er for Christer. Jeg fikk til svar at de ville være med og arrangere en drømmedag og et møte med Pål André Helland.

Fredag kjørte de 8,5 timer fra Naustdal i Sogn og Fjordane til Trondheim. Lørdag fikk bror og søster være med på treninga. Og de ble vist rundt på Lerkendal stadion av Sørloth.

Den tidligere spissen fungerer som en humørspreder og et sosialt lim i klubben. Men toppen av kransekaka var møtet med Helland.

- Jeg har hatt ham som forbilde siden 2015. Jeg liker hvordan han spiller. Men han har hatt masse skader, sier Christer.

Så stopper han opp:

- Sorry, jeg klarer ikke å snakke.

HUMØRSPREDER: Rosenborg-legenden Gøran Sørloth viste Christer Mandelid Dyngen rundt på Lerkendal stadion. Foto: Tore Ulrik Bratland
HUMØRSPREDER: Rosenborg-legenden Gøran Sørloth viste Christer Mandelid Dyngen rundt på Lerkendal stadion. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Også Helland ble påvirket av møtet:

- En fantastisk fin gutt. Det var veldig givende å bidra til at han fikk denne opplevelsen. Det varmer virkelig.

- Du ble rørt?

- Ja, jeg blir rørt av sånne ting - at jeg med mitt blotte nærvær kan gjøre en gutt rørt, fordi det betyr så mye. Det kommer jo i en periode der du ikke føler deg så mye verdt selv. Jeg har fått meg en ny kompis.

SØSTER OG BROR: Andrine Mandelid Horstad og Christer Mandelid Dyngen. Foto: Tore Ulrik Bratland
SØSTER OG BROR: Andrine Mandelid Horstad og Christer Mandelid Dyngen. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Christer og søsteren skal se kampen mot Mjøndalen. Den starter klokka 18.00. Rosenborg - som ligger nest sist i Eliteserien - må vinne hvis ikke håpløsheten skal ta helt overhånd.

- Vi må være med i duellspillet. Vi må være med i krigen. Og vi må løpe like mye som dem. Vi må vise at vi er bedre fotballspillere, påpeker Helland.

- Vi må tvinge fram troen igjen. Det kan ikke være sånn at vi føler at vi har tapt når vi slipper inn et mål. Litt sånn var det mot Haugesund torsdag (0-2).

- Veldig takknemlige

Og hvis Rosenborg vinner: Da bør kanskje Christer Mandelid Dyngen være på flere hjemmekamper?

- Vi er veldig takknemlige for at Rosenborg har lagt opp dette opplegget for Christer. Det betyr mer enn noen kan ane, forteller storesøster Andrine Mandelid Horstad.

Eliteserien
Molde961220-919
Odd861112-619
Bodø/Glimt852118-1117
Vålerenga952217-1017
Kristiansund951311-1016
Viking842212-814
Brann942312-1114
Haugesund832312-811
Mjøndalen823312-149
Lillestrøm82337-129
Sarpsborg81436-87
Ranheim82159-147
Stabæk82156-137
Strømsgodset81349-136
Rosenborg81344-126
Tromsø81167-154