Rørlegger-Anders føler ikke press

Lengst av alle i v-cupen i går.

Anders Jacobsen har ennå ikke hoppet et eneste verdenscuprenn, men er klar for større oppgaver i hoppbakken i kveld.

I går var han lengst under den avlyste kvalifiseringen og har vist under trening at han blir en mann å regne med.

- Jeg har veldig lite press på meg. Målet med sesongen blir å etablere meg blant de 20 beste i verdenscupen, sier Jacobsen.

Overgangen fra rørlegger til heltidshopper har vært relativt stor for 21-åringen fra Hønefoss. Han hadde på ingen måte regnet med å være med blant de beste allerede.

- Forskjellen har vært størst på det treningsmessige området. Nå får jeg blant annet mye bedre tid til forberedelsene enn tidligere. Det har bygget seg opp gradvis og akkurat nå er ingenting bedre enn å hoppe på ski, mener Jacobsen til NTB.

De andre norske hopperne leverte en dårlig dag i bakken i går, men sjeftrener Mika Kojonkoski er optimist foran kveldens renn.

- Jeg er optimist, og hopperne er mye bedre enn det som ble prestert i bakken torsdag, sa Kojonkoski på et pressetreff på utøverhotellet i Ruka.

Roar Ljøkelsøy, Bjørn Einar Romøren og Lars Bystøl er direkte kvalifisert til rennet. Anders Bardal, Sigurd Pettersen og Anders Jacobsen må kvalifisere seg. Det er ny kvalifisering kl. 16.00 norsk tid i dag.

(NTB)

ALVORET STARTER I KVELD: Ander Jacobsen strakk seg lengst av alle i kvaliken som ble til trening i går. Her fra landing i Lillehammer i fjor vinter.