Krisa i Rosenborg

Rørt av RBK-fansens grep

Rundt 100 supportere møtte opp på siste Rosenborg-trening før Sarpsborg-kampen. - Et uttrykk for at klubben står sammen, sier styreleder Ivar Koteng.

PRESSET STYRELEDER: Ivar Koteng er sikker på at klubben skal få det til under Eirik Horneland. Han erkjenner likevel at han ikke hadde sett for seg dagens sisteplass. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
PRESSET STYRELEDER: Ivar Koteng er sikker på at klubben skal få det til under Eirik Horneland. Han erkjenner likevel at han ikke hadde sett for seg dagens sisteplass. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg møter Sarpsborg 08 til «skjebnekamp» i Eliteserien søndag. På den siste treninga før kampen, ble Rosenborg-spillerne overrasket av fansens mobilisering.

Rundt treningsbanen på Lerkendal hadde rundt 100 supportere tatt oppstilling i dag. De fyrte opp bengalske lys og sang under treninga. Også styreleder Ivar Koteng var til stede.

- Det var rørende og flott. Det var et uttrykk for at klubben står sammen, et inntrykk vi også har hatt, sier Koteng til Dagbladet.

STØTTE: Rundt 100 supportere sto rundt dette banneret: «Sammen snur vi det.» Foto: Tore Ulrik Bratland
STØTTE: Rundt 100 supportere sto rundt dette banneret: «Sammen snur vi det.» Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Rosenborg ligger helt sist i Eliteserien. Lagets nye trener, Eirik Horneland, har kommet under ild. Men de siste dagene har han opplevd to ting som tyder på at han foreløpig sitter trygt i jobben:

Tirsdag gikk de tre styremedlemmene Rune Bratseth, Vegard Heggem og Fredrik Winsnes ut i Adresseavisen og ga full støtte til treneren. Dagbladet forstår det slik at dette var en ønsket kommunikasjon fra klubben selv.

RINGSIDE: Ivar Koteng (i midten) fulgte dagens spesielle trening på Lerkendal. Her sammen med Trond Alstad (t.v.), leder for strategi, organisasjon, kommunikasjon og samfunnsansvar. Til høyre: Tidligere RBK-spiller Mikael Dorsin. Foto: Tore Ulrik Bratland
RINGSIDE: Ivar Koteng (i midten) fulgte dagens spesielle trening på Lerkendal. Her sammen med Trond Alstad (t.v.), leder for strategi, organisasjon, kommunikasjon og samfunnsansvar. Til høyre: Tidligere RBK-spiller Mikael Dorsin. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

I formiddag mobiliserte fansen. Her var ingen tegn til sinne etter null seirer på fem kamper og sisteplass. Tvert imot handlet det om å gi Horneland og spillerne energi inn mot Sarpsborg-kampen.

Også styreleder Koteng har vært i hardt vær, all den tid han frontet sparkingen av Kåre Ingebrigtsen i fjor sommer. Ingebrigtsen vant sju av åtte titler med Rosenborg - likevel var det ikke godt nok.

I dag er fasiten sisteplass i Eliteserien:

- Tror du det snur mot Sarpsborg?

- Det har vi selvfølgelig troen på, sier Koteng.

- Det er ikke sikkert det gjør det. Men vi har troen. Vi er ikke blitt så veldig mye dårligere, så snart må det komme en seier.

- Hvordan opplever du seriestarten?

- Det er utrolig tungt å tape så mange fotballkamper. Vi er lite vant til det. Og vi har lite lyst til det. Men jeg tror vi må gjennom en liten periode nå for å få opp fysikken. Vi har lyst til at den skal komme opp på et høyere nivå. Mye høyere enn den har vært på før.

Transformasjon

- Opplever du at klubben er inne i en transformasjonsperiode?

- Ja, vi tenker litt sånn. Vi var forberedt på en litt rufsete vår. Men vi hadde ikke sett for oss at vi skulle ligge nederst på tabellen.

- Hvordan opplever du Horneland?

- Det er en meget god trener. Stødig.

POPULÆRT: Nicklas Bendtner tok oppstilling sammen med fansen. Foto: Tore Ulrik Bratland
POPULÆRT: Nicklas Bendtner tok oppstilling sammen med fansen. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Spørsmålet som må komme: Angrer du på prosessen med at dere sparket Ingebrigtsen?

- Nei.

- Det er et valg dere står for?

- Selvfølgelig. Så kan det hende at 15 år etterpå ser verden annerledes ut. Men vi bruker den kompetansen vi har i det øyeblikket vi tar avgjørelsene.

Koteng fortsetter:

- Vi må opp og spille moderne fotball, på et høyere fysisk nivå. Vi har ikke noe valg.

- Hva tenker du om seriegullet denne sesongen?

- Ingenting er umulig. Men vi snakker ikke om det. Vi snakker om neste kamp.

GOD STEMNING: Nicklas Bendtner takker fansen for støtten. Foto: Tore Ulrik Bratland
GOD STEMNING: Nicklas Bendtner takker fansen for støtten. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Midtstopper Tore Reginiussen sier at han ikke har opplevd maken til dagens mobilisering fra supporterne:

- Det var stort. Jeg visste ikke om dette. Men vi setter veldig stor pris på det. I motgang er det akkurat sånne ting vi trenger.

- Norges beste supportere

Slik scener er ikke uvanlig i utlandet. Og det kan ha to utfall: Enten så ønsker fansen å vise sitt raseri. Eller så ønsker de å vise sin støtte. For Horneland må det ha varmet ekstra.

Til Dagbladet sier han:

- Det var rørende, det er det ingen tvil om. Vi har Norges aller beste supportere, både i mengde og uttrykksform. Dette gir gutta voldsom energi. Dette har jeg ikke opplevd før.

- Hva var det et uttrykk for?

- At de er med oss i medgang og motgang.

Kampen mot Sarpsborg starter klokka 20.00 søndag.