Nasjonal åpning Beitostølen

Rørt: - Betyr alt

Heidi Weng viste klasse på Beitostølen lørdag, og slo Astrid Øyre Slind i sekundstrid.

PÅ TOPPEN AV PALLEN: Heidi Weng vant 10 km klassisk på Nasjonal sesongåpning i langrenn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ TOPPEN AV PALLEN: Heidi Weng vant 10 km klassisk på Nasjonal sesongåpning i langrenn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Heidi Weng trakk det lengste strået på Beitostølen under lørdagens 10 km klassisk.

Dermed vant hun for første gang på Beitostølen.

STJERNESKUDD: Ingrid Andréa Gulbrandsen tok Beitostølen med storm, Kristine Stavås Skistad løp fra stadion rett etter målgang i sprintfinalen og Simon Nitsche tar selvkritikk etter intervju. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem. Klipp: NRK Vis mer

- Aldri gått bedre

Det betydde mye for kvinnen, som i lang tid har slitt med store hodesmerter etter et fall på isen.

- Det var utrolig gøy. Jeg var spent på forhånd. Jeg var litt fornøyd med at jeg gjorde det jeg skulle i dag. Jeg roet meg ned, åpnet rolig og kontrollert og gikk fort mot slutten, sier Weng til Dagbladet.

NRK-ekspertene Fredrik Aukland og Therese Johaug var mektig imponert over Weng, spesielt det hun leverte teknisk.

Weng selv var stolt:

- Det er gøy å vise at jeg har noe å gjøre her. Det er godt å gå bra i en løype jeg ikke har trivdes så godt i. Jeg har slitt med å finne roen her, men i dag mestret jeg det bedre enn noen gang. Jeg følte at jeg ikke har gått så rolig og godt teknisk som jeg gjorde i dag.

FAMILIE-GLEDE: Heidi Weng sammen med søsteren Merete. Foto Bjørn Langsem / Dagbladet
FAMILIE-GLEDE: Heidi Weng sammen med søsteren Merete. Foto Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Trener Sjur Ole Svarstad tror dette betyr enormt mye for Weng:

- Det betyr enormt mye. Det betyr egentlig alt. Hun har vært veldig usikker de siste åra om hun kunne fått til sånne løp igjen. Nå har helsa spilt på lag siste halvåret, og da er hun en veldig god skiløper.

FORNØYD: Weng var fornøyd med seieren på Beitostøen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORNØYD: Weng var fornøyd med seieren på Beitostøen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Weng har aldri vunnet før på Beitostølen og trekker fram at det er litt ekstra stas.

- Jeg har aldri vunnet på Beitostølen jeg, så det er stas. Da kan jeg senke skuldrene inn mot neste helg, sa seierskvinnen til NRK etter løpet.

DISPONERTE BRA: Heidi Weng. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DISPONERTE BRA: Heidi Weng. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Astrid Øyre Slind kom på andre plass, mens Margrethe Bergan ble nummer tre.

Øyre Slind, som også går langløp for Team Aker Dæhlie, har vært usikker på om hun skal satse på allround eller langløp denne sesongen.

Lørdagens renn ga henne noen svar:

- Jeg er fornøyd. Det var en god start på sesongen. Jeg kjemper om seier i Norge, og der har jeg ikke vært før. Selv om det mangler noe, så tror jeg at nivået mitt er ganske bra, sier Øyre Slind til Dagbladet.

NUMMER TO: Astrid Øyre Slind. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NUMMER TO: Astrid Øyre Slind. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Veteranen gikk hardt ut fra start, og ledet tidlig. I intervju med NRK etter målgang ga Johaug henne kritikk:

- Det er bare å sende henne til Ruka. Jeg er imponert over det du fikk til. Men pass på åpningen din. Det er viktig å disponere kreftene. Det har jeg kjent på selv gjennom erfaringer og tester på intervaller. Du må kjenne og føle, forklarer Johaug.

Konfrontert med uttalelsene, sier Øyre Slind:

- Jeg føler at jeg åpner kontrollert hardt. Det er kjempevanskelig for meg å disponere. Jeg gikk vel kanskje tre individuelle renn i fjor. Sånn sett er jeg fornøyd med disponeringen, men når jeg nesten tar alle sekundene i starten, har jeg vel åpnet for hardt, forklarer hun til Dagbladet.

SKILLER SEG UT: Flere la merke til Kristine Stavås Skistads bevegelser etter sprinten. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Tungt å være meg

Kristine Stavås Skistad var ikke fornøyd med egen innsats etter målgang.

- Jeg er ikke fornøyd. Veldig tungt fra start. Det var tungt å være meg ute i løypa i dag, uttalte gårsdagens vinner av sprinten til NRK etter målgang.

20231117: Beitosprinten 2023.  Kristine Skistad Stavås vant  kvinnenes sprintrenn på den nasjonale langrennsåpninga på Beitostølen.  Her etter semifinalen.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
20231117: Beitosprinten 2023. Kristine Skistad Stavås vant kvinnenes sprintrenn på den nasjonale langrennsåpninga på Beitostølen. Her etter semifinalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Stavås vant fredagens sprint på Beitostølen og til tross for en skuffende 10-kilometer kommer Johaug med oppløftende ord til skistjerne.

TAR SELVKRITIKK: Simon Nitsche tar selvkritikk etter intervju. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

NRK-eksperten utelukker nemlig ikke at Skistad kan ta store steg når det kommer til lengre distanser enn sprint.

- Jeg tror hun kommer til å nå langt. Hvis ryktene stemmer, så er hun bedre enn i fjor. Jeg har troen på at hun kan ta en ankeretappe for Norge en dag i framtida, sa Johaug under NRKs langrennssending.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer