Rørt etter bråk: - Betyr alt

Johannes Høsflot Klæbo innrømmer at de siste dagene har kostet mye. Da han vant dagens sprint hadde den nærmeste familien tatt turen for å støtte 25-åringen, og det takket hovedpersonen for.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Publisert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Etter at de siste dagene har handlet om bråket med Skiforbundet, var Johannes Høsflot Klæbo fredag tilbake på å gjøre det han er best til: Vinne skirenn.

25-åringen var knusende overlegen og virket til å ha full kontroll på sprinten, som han vant foran overraskelsesmannen Thomas Helland Larsen og franske og Richard Jouve.

- Jeg er godt fornøyd med at jeg klarer å skru om hodet og ha fokus på det jeg skal gjøre, sier Klæbo til Dagbladet.

Det har kostet.

FINE BRILLER: Den svenske sprinteren Johanna Hagström var ikke fornøyd med eget valg under sprinten. Video: NRK Vis mer

- Betyr alt

Det er ingen tvil om at gårsdagen pressekonferanse, som Petter Northug kalte en skandale, påvirket Klæbo. Han sa selv at «hovedpersonen var lei», og kroppsspråket tydet på at noe er usagt etter Viaplay-bråket den siste tida.

De rundt Klæbo sier at det har vært hardt å mobilisere. NRK skrev før i dag at Klæbo følte seg presset til å skrive under avtalen.

Familien Klæbo hadde stilt opp mannsterke for å støtte opp om familiens beste skiløper fredag.

- Det er godt å være tilbake igjen ikke minst på en dag hvor du vet at både «modern», «fadern», morfar og «brodern» er her. Det er også to kompiser fra Uno X som er her. Jeg er helt avhengig av å ha dem rundt meg for at jeg skal prestere og ha det bra, sier Klæbo til Dagbladet.

FULGTE MED: Pappa Haakon, morfar Kåre Høsflot og mamma Elisabeth Høsflot Klæbo heier på Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Bjørn Langsem
FULGTE MED: Pappa Haakon, morfar Kåre Høsflot og mamma Elisabeth Høsflot Klæbo heier på Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Pappa Haakon gikk rundt stadion og trippet, og både etter prologen og før finalen hadde han en samtale med sønnen.

Faren har også vært en viktig brikke i bråket de siste dagene. Han er manager og har en finger med i det meste som foregår rundt sønnen, og var derfor involvert i samtalene med Skiforbundet den siste tida.

- Han betyr alt. Jeg hadde ikke vært i nærheten av å holde på med det jeg holder på med uten han. Han er min nei-person og ikke minst en som står der, tar imot absolutt alle forespørsler og holder alt unna meg så jeg kan konsentrere meg om å gå fort på ski. Jeg er helt avhengig av ham, sier Klæbo til Dagbladet.

SPONSORBRÅK: Johannes Høsflot Klæbo virket ikke særlig fornøyd pressens spørsmål i kjølvannet av sponsorbråket med skiforbundet, og tvillingsøstrene Udnes Weng har funnet en løsning på kuldegradene. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Usikker på Davos

Lørdag venter det 15 kilometer fristil på Lillehammer. Søndag er det stafett.

Så er alt veldig usikkert. Klæbos plan A er fortsatt å dra til Davos neste helg, og så bli imellom-Europa gjennom jul, Tour de Ski og fram til avreise Beijing i slutten av februar.

Men - omikron-viruset gjør at alt er usikker per dags dato. Rennet i Sveits neste uke er ikke utsatt ennå, men innreisereglene i Sveits tilsier at verdenscuprennene må få unntak for å arrangeres. Og fortsetter smittetrykket i Europa å øke de neste ukene, er det usikkert hva som skjer.

Per dags dato har ikke Klæbo forandret planen som skal sikre OL-suksess.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer