Rørt etter bråk: - Betyr alt

Johannes Høsflot Klæbo innrømmer at de siste dagene har kostet mye. Da han vant dagens sprint hadde den nærmeste familien tatt turen for å støtte 25-åringen, og det takket hovedpersonen for.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Etter at de siste dagene har handlet om bråket med Skiforbundet, var Johannes Høsflot Klæbo fredag tilbake på å gjøre det han er best til: Vinne skirenn.

25-åringen var knusende overlegen og virket til å ha full kontroll på sprinten, som han vant foran overraskelsesmannen Thomas Helland Larsen og franske og Richard Jouve.

- Jeg er godt fornøyd med at jeg klarer å skru om hodet og ha fokus på det jeg skal gjøre, sier Klæbo til Dagbladet.

Det har kostet.

- Betyr alt

Det er ingen tvil om at gårsdagen pressekonferanse, som Petter Northug kalte en skandale, påvirket Klæbo. Han sa selv at «hovedpersonen var lei», og kroppsspråket tydet på at noe er usagt etter Viaplay-bråket den siste tida.

De rundt Klæbo sier at det har vært hardt å mobilisere. NRK skrev før i dag at Klæbo følte seg presset til å skrive under avtalen.

Familien Klæbo hadde stilt opp mannsterke for å støtte opp om familiens beste skiløper fredag.

- Det er godt å være tilbake igjen ikke minst på en dag hvor du vet at både «modern», «fadern», morfar og «brodern» er her. Det er også to kompiser fra Uno X som er her. Jeg er helt avhengig av å ha dem rundt meg for at jeg skal prestere og ha det bra, sier Klæbo til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.