VANT: Roger Federer slo Richard Gasquet og sikret seieren i finalen i Davis Cup mellom Sveits og Frankrike. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN
VANT: Roger Federer slo Richard Gasquet og sikret seieren i finalen i Davis Cup mellom Sveits og Frankrike. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUENVis mer

Rørt Federer tok til tårene: - Dette er for hele laget

Sveits vant Davis Cup.

(Dagbladet): En rørt Roger Federer (33) ble hyllet etter at han ledet Sveits til seier i Davis Cup.

Sveits vant 3-1 i finalen mot Frankrike - og Federer satte spikeren i kista med en overlegen 3-0-seier mot Richard Gasquet i helgas siste kamp.

- Jeg har spilt tennis i 15 år og jeg har aldri vært så nærme. Nå er jeg bare glad på lagets vegne. Det har vært en utrolig helg. Dette er for hele laget, sier Roger Federer i vinnerintervju vist på C More.

- Hva betyr det for deg personlig?

ENKEL SEIER: Roger Federer hadde full kontroll i den avgjørende kampen mot Richard Gasquet. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN
ENKEL SEIER: Roger Federer hadde full kontroll i den avgjørende kampen mot Richard Gasquet. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN Vis mer

- Dette handler om laget. Jeg er så glad på alles vegne. Vi spilte fantastisk. Det var ikke lett for meg i dag, men jeg klarte meg fint, sier Federer.

Sveits-laget besto av trener Severin Luthi, Roger Federer, Stanislas Wawrinka, Marco Chiudinelli og Michael Lammer.

Sveits har aldri vunnet Davis Cup i tennis. Lørdag var det Federer og Stanislas Wawrinka som slo det franske paret Julien Benneteau og Richard Gasquet 6-3, 7-5, 6-4 i double.

Federer har vunnet stort sett alt en singelspiller kan vinne.

JUBEL: Sveitsiske fans etter finaleseieren. Foto: AP Photo/Keystone,Jean-Christophe Bott
JUBEL: Sveitsiske fans etter finaleseieren. Foto: AP Photo/Keystone,Jean-Christophe Bott Vis mer

Han har vunnet alle de fire Grand Slam-turneringene: Australian Open (fire ganger), French Open, Wimbledon (sju ganger) og US Open (fem ganger)

Federer har også vunnet ATP-sluttspillet seks ganger.

Det eneste som mangler i samlingen er OL-gull. Sveitseren tapte OL-finalen mot Andy Murray i 2012, og står «bare» med sølv i samlinga.

RØRT: Roger Federer. Foto: AP Photo/Peter Dejong
RØRT: Roger Federer. Foto: AP Photo/Peter Dejong Vis mer