Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rørt Gascoigne: - Jeg holdt på å gråte

Roser Leicester og Jamie Vardy.

IMPONERT: Paul Gascoigne forteller at han har latt seg begeisre av Leicester denne sesongen. Foto: Rocky/WENN.com
IMPONERT: Paul Gascoigne forteller at han har latt seg begeisre av Leicester denne sesongen. Foto: Rocky/WENN.com Vis mer

(Dagbladet): Premier League-lederne Leicester har overrasket de fleste fotballfans denne sesongen og topper den øverste engelske serien etter 25 serierunder.

Også den tidligere England-profilen Paul Gascoigne (48) har latt seg imponere.

48-åringen er særlig begeistret for Premier League-toppscorer Jamie Vardy (29) - og forteller at han blitt rørt av å se spissen denne sesongen. Vardy har tidligere uttalt at «Gazza» var et av hans store idoler som unggutt.

RØRENDE: Paul Gascoigne forteller at han holdt på å gråte da Jamie Vardy banket inn dette målet mot Liverpool. 1-0 ble satt inn fra rundt 25 meter på vakkert vis. Foto: NTB Scanpix
RØRENDE: Paul Gascoigne forteller at han holdt på å gråte da Jamie Vardy banket inn dette målet mot Liverpool. 1-0 ble satt inn fra rundt 25 meter på vakkert vis. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg inspirerte Jamie. Jeg har bedt ham om å fortsette å score, sier Gascoigne, ifølge britiske Independent.

Rørt Leicester har tatt flere skalper de siste ukene, med 2-0-seier mot Liverpool og 3-1 mot Manchester City. Spesielt Jamie Vardys 1-0-mål mot Liverpool imponerte Gascoigne. Vardy sendte i vei en rakett fra rundt 25 meter som endte i Liverpool-målet.

Gascoigne forteller at den scoringa gjorde inntrykk.

- Jeg holdt på å gråte da jeg så det målet. Det minnet meg om målene jeg brukte å score. Bare spesielle spillere kan gjøre sånt, sier Gascoigne.

- Legende Leicester har framstått som en fotballsensasjon denne sesongen og har fem poengs ledelse i Premier League med 13 kamper igjen å spille.

- Hvis Leicester vinner ligaen skal jeg reise tilbake til byen og besøke den legenden som Jamie Vardy er, sier Gascoigne videre.

Paul Gascoigne er mest kjent for sine perioder i Newcastle, Tottenham, Lazio, Rangers og Middlesbrough. Han la opp i 2004. Briten fikk 57 landskamper for England og scoret 10 mål.

Den tidligere engelske landslagsspilleren er langt fra den eneste som har latt seg forbløffe.

Drillo-fotball Egil «Drillo» Olsen forteller:

- De spiller en sånn type fotball som jeg liker. De spiller fremoverrettet, gjennombruddhissig og med få berøringer, sier Olsen til TV 2 Sporten.

- Samtidig ligger de lavt defensivt og slår mye langt tidlig i bakrom. Der har de en spiss i verdensklasse som utnytter rommene. Du kan si at Leicester spiller en type fotball som journalister liker å kalle «rævva-fotball», eller Drillo-fotball, om du vil, sier «Drillo» videre.

Leicester møter Arsenal til Premier League-duell til helga.

ROSES: Jamie Vardy (t.h.)- Foto:  TPX IMAGES
ROSES: Jamie Vardy (t.h.)- Foto: TPX IMAGES Vis mer
JUBEL: Paul Gascoigne og Teddy Sheringham feirer scoring mot Skottland fra EM 1996. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: Paul Gascoigne og Teddy Sheringham feirer scoring mot Skottland fra EM 1996. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media