IMPONERT: Paul Gascoigne forteller at han har latt seg begeisre av Leicester denne sesongen. Foto: Rocky/WENN.com
IMPONERT: Paul Gascoigne forteller at han har latt seg begeisre av Leicester denne sesongen. Foto: Rocky/WENN.comVis mer

Rørt Gascoigne: - Jeg holdt på å gråte

Roser Leicester og Jamie Vardy.

(Dagbladet): Premier League-lederne Leicester har overrasket de fleste fotballfans denne sesongen og topper den øverste engelske serien etter 25 serierunder.

Også den tidligere England-profilen Paul Gascoigne (48) har latt seg imponere.

48-åringen er særlig begeistret for Premier League-toppscorer Jamie Vardy (29) - og forteller at han blitt rørt av å se spissen denne sesongen. Vardy har tidligere uttalt at «Gazza» var et av hans store idoler som unggutt.

RØRENDE: Paul Gascoigne forteller at han holdt på å gråte da Jamie Vardy banket inn dette målet mot Liverpool. 1-0 ble satt inn fra rundt 25 meter på vakkert vis. Foto: NTB Scanpix
RØRENDE: Paul Gascoigne forteller at han holdt på å gråte da Jamie Vardy banket inn dette målet mot Liverpool. 1-0 ble satt inn fra rundt 25 meter på vakkert vis. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg inspirerte Jamie. Jeg har bedt ham om å fortsette å score, sier Gascoigne, ifølge britiske Independent.

Rørt Leicester har tatt flere skalper de siste ukene, med 2-0-seier mot Liverpool og 3-1 mot Manchester City. Spesielt Jamie Vardys 1-0-mål mot Liverpool imponerte Gascoigne. Vardy sendte i vei en rakett fra rundt 25 meter som endte i Liverpool-målet.

Gascoigne forteller at den scoringa gjorde inntrykk.

- Jeg holdt på å gråte da jeg så det målet. Det minnet meg om målene jeg brukte å score. Bare spesielle spillere kan gjøre sånt, sier Gascoigne.

- Legende Leicester har framstått som en fotballsensasjon denne sesongen og har fem poengs ledelse i Premier League med 13 kamper igjen å spille.

- Hvis Leicester vinner ligaen skal jeg reise tilbake til byen og besøke den legenden som Jamie Vardy er, sier Gascoigne videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Paul Gascoigne er mest kjent for sine perioder i Newcastle, Tottenham, Lazio, Rangers og Middlesbrough. Han la opp i 2004. Briten fikk 57 landskamper for England og scoret 10 mål.

Den tidligere engelske landslagsspilleren er langt fra den eneste som har latt seg forbløffe.

Drillo-fotball Egil «Drillo» Olsen forteller:

- De spiller en sånn type fotball som jeg liker. De spiller fremoverrettet, gjennombruddhissig og med få berøringer, sier Olsen til TV 2 Sporten.

- Samtidig ligger de lavt defensivt og slår mye langt tidlig i bakrom. Der har de en spiss i verdensklasse som utnytter rommene. Du kan si at Leicester spiller en type fotball som journalister liker å kalle «rævva-fotball», eller Drillo-fotball, om du vil, sier «Drillo» videre.

Leicester møter Arsenal til Premier League-duell til helga.

ROSES: Jamie Vardy (t.h.)- Foto:  TPX IMAGES
ROSES: Jamie Vardy (t.h.)- Foto: TPX IMAGES Vis mer
JUBEL: Paul Gascoigne og Teddy Sheringham feirer scoring mot Skottland fra EM 1996. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: Paul Gascoigne og Teddy Sheringham feirer scoring mot Skottland fra EM 1996. Foto: NTB Scanpix Vis mer