Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Luka Modric vant FIFA Player of the Year

Rørt Modric kåret til verdens beste fotballspiller

For første gang på ti år har noen andre enn Lionel Messi og Cristiano Ronaldo har vunnet prisen.

VERDENS BESTE: Luka Modric ble mandag kåret til verdens beste fotballspiller i 2018. Foto: Reuters/John Sibley
VERDENS BESTE: Luka Modric ble mandag kåret til verdens beste fotballspiller i 2018. Foto: Reuters/John Sibley Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag kveld feirer fotballen seg selv i London. Der går FIFA-utdelingen av stabelen, og verdens beste fotballspiller skal blant annet kåres.

Der er Liverpool-stjerna Mohamed Salah (26) en av favorittene. Egypteren åpnet også ballet i London. Han vant Puskas-prisen for årets flotteste mål. Han var også blant de tre som kunne hente hjem den aller gjeveste prisen, nemlig som årets spiller.

Men det var Luka Modric som ble kåret til verdens beste fotballspiller. Det var en rørt 33-åring som takket familien foran sine kollegaer i London.

- Det er en stor ære og en vakker følelse å stå her med dette trofeet. Jeg vil takke Cristiano (Ronaldo) og Mohamed (Salah) for en fantastisk sesong. Og jeg er sikker på at du får en ny sjanse i framtiden til å vinne, sa Modric mens han sendte et blikk i retning Salah.

VMs beste spiller

Luka Modric var kaptein for Kroatia under sommerens VM i fotball. Han førte laget sitt til en finale. Der ble det tap for Frankrike, men den lille ballmagikeren ble kåret til mesterskapets beste spiller.

Men til daglig spiller han i Real Madrid. Med det spanske hovedstadslaget har han blant annet vunnet Champions League fire ganger.

Nå har han brutt rekka til Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, som har byttet på å bli kåret til verdens beste spiller helt siden 2008.

Dagbladet tok en prat med flere fotballeksperter før VM-finalen. Dommen var klar: Modric var den som imponerte mest. De mente også at han måtte tas med i tellingen dersom man skulle kåre de beste midtbanespillerne gjennom tidene.

Utelatt fra årets lag

Brasilianske Marta, som til daglig spiller i Orlando Pride, ble kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller. I den kategorien var også Ada Hegerberg nominert.

Salah vant for øvrig prisen for årets mål for scoringen mot Everton i desember i fjor: Han fintet vekk to Everton-forsvarere og banket til fra skrått hold. Ballen satt som limt i krysset.

Thibaut Courtois ble kåret til årets keeper, men glimret med sitt fravær når årets lag ble presentert. Der kom David de Gea inn. Heller ikke Mohamed Salah fikk plass i stjerne-elleveren, til tross for at han var blant de tre som kunne vinne prisen som årets spiller.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!