Rørt Muamba ble hyllet av fullsatt hjemmearena

Men Bolton fikk juling av Tottenham.

HYLLET OG TAKKET: Begge lags supportere reiste seg og sang Fabrice Muambas navn da midtbanespilleren returnerte til Reebok Stadium for første gang etter hjertestansen.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
HYLLET OG TAKKET: Begge lags supportere reiste seg og sang Fabrice Muambas navn da midtbanespilleren returnerte til Reebok Stadium for første gang etter hjertestansen.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLISVis mer

(Dagbladet): Bolton - Tottenham 1-4.

Hele Reebok Stadium reiste seg og sang Fabrice Muambas navn da Bolton-spilleren var tilbake på hjemmearenaen for første gang siden episoden som nesten kostet ham livet.

Det er rundt seks uker siden Muamba kollapset med hjertestans på gressmatta, og i dag stilte Muamba for å takke tilhengerne av både Bolton og motstander Tottenham for deres støtte i den vanskelige tiden.

Sterkere hver dag
Det ble et emosjonelt øyeblikk for midtbanespilleren.

- Jeg blir sterkere for hver dag. Jeg er glad for være tilbake her igjen. Jeg har fått overveldende støtte, og det har hjulpet meg hver eneste dag. Jeg skulle ønske at jeg kunne spille, men det går ikke ennå. Men jeg er sikker på at spillerne går ut og gjør sitt beste, sier Muamba, ifølge NTB.

Muamba mottok omfattende gjenopplivningsforsøk på banen på White Hart Lane i mars og på vei til sykehuset, hvor hjertet hans omsider begynte å slå igjen.

Til alt hell har tilstanden hans bedret seg hele tiden etter det.

Tottenham vant enkelt
I kampen etterpå ble det en ny tung dag for nedrykkstruede Bolton.

Nigel Reo-Coker tente et lite håp da han utliknet Luka Modric sin fantastiske scoring etter pause, men to kjappe mål av Rafael van der Vaart og Emmanuel Adebayor drepte det like etter. Adebayor scoret i tillegg en gang til mot slutten.

Tottenham er dermed fortsatt på fjerdeplass i Premier League, likt på poeng med Newcastle, som slo Chelsea borte i kveld. Arsenal er heller ikke ute av diskusjonen, bare ett poeng foran de to nevnte på sin tredjeplass.

Chelsea kan samtidig gjøre fjerdeplassen uinteressant i Champions League-sammenheng, om de vinner finalen mot Bayern München senere i mai.

Bolton ligger på sin side tredje nederst i Premier League, tre poeng unna sikker plass.

EMOSJONELT: Muamba tørket en tåre ute på gresset.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
EMOSJONELT: Muamba tørket en tåre ute på gresset.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS Vis mer