Håndball-VM i Frankrike:

Rørt Myrhol om gaven fra sønnen: - Den har vært med meg hele veien

Landslagskapteinen i superform.

LYKKETEGNING: – Sønnen min tegnet en tegning til meg før jeg dro der jeg hadde en medalje rundt halsen. Den hadde en slags gullfarge og har vært med meg hele veien. Det forteller linjespiller Bjarte Myrhol til Dagbladet etter den nervepirrende semifinalen mot Kroatia i Paris fredag. Video: Bjørn Langsem / DBTV. Reporter: Fredrik Økstad Sandberg. Vis mer

PARIS (Dagbladet): To spillere skilte seg ut og får 10 på Dagbladets spillerbørs etter VM-dramaet mot Kroatia. Keeperhelt Torbjørn Bergerud (22) og lagkaptein Bjarte Myrhol (34). Begge var i en egen klasse på et lag som storspilte.

- Det er en enestående følelse og en drøm som endelig går i oppfyllelse. Da Torbjørn tok den siste straffen så tenkte jeg at dette er vårt år. Vi skal opp og fram. Det løsnet og vi ser oss aldri tilbake, sier Myrhol til Dagbladet.

Myrhol scoret på seks av seks i VM-thrilleren inne i AccorHotels Arena.

Etterpå var han rørt og stolt. Og møtte i pressesonen med et bredt glis og en tåre i øyekroken.

- Jeg fikk en tegning av sønnen min som tegnet seg selv, lillesøster og pappa (Myrhol) med en medalje rundt halsen. Medaljen er i en eller annen gullfarge. Jeg fikk tegningen før jeg dro til Frankrike og den har vært med meg hele veien. Nå får den en hedersplass i stua, sier Myrhol.

Nå venter Frankrike i en finale søndag klokka 17.30. Det blir utvilsomt en tøff oppgave - men så langt har ikke spillerne tenkt. Ikke ennå.

- Natta skal bare brukes til å drømme. Vi skal ikke ofre Frankrike en tanke før i morgen (søndag). I lagånd har vi vunnet gull for lenge siden. Vi scorer til terningkast seks, sier Myrhol.

Han roser også lagets keeperhelt Bergerud.

- Vi er avhengig av noen enere på laget. Det har Torbjørn vært for oss. Han er mye av grunnen til at vi står i finalen nå, sier Myrhol.

Saken fortsetter under videoen:

HISTORISK ØYEBLIKK: Målvakt Torbjørn Bergerud reddet det avgjørende straffekastet til Kroatia i de siste sekundene av semifinalen. Video: Bjørn Langsem / DBTV. Reporter: Fredrik Økstad Sandberg. Vis mer

Kampfakta:

Norge - Kroatia 28-25 e.o. (12-10, 22-22)

10.324 tilskuere

Norge: Torbjørn Bergerud, Espen Christensen - Sander Sagosen 4, Joakim Hykkerud, Bjarte Myrhol 6, Kent Robin Tønnesen 2, Magnus Jøndal 2, Kristian Bjørnsen 5, André Lindboe, Magnus Gullerud 2, Magnus Abelvik Rød, Christian O'Sullivan, Eivind Tangen 4, Gøran Johannessen, Espen Lie Hansen 3, Petter Øverby.

Toppscorer Kroatia: Zlatko Horvat 6.

Dommere: Vaclav Horacek/Jirí Novotný, Tsjekkia.

Utvisninger: Norge 4 x 2 min., Kroatia 6 x 2 og ett rødt kort.