Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rørt Ola By dagen derpå

Ola By Rise får massiv støtte fra supporterne etter at han fikk sparken i RBK.

TRONDHEIM (Dagbladet): -  Kommer Rune Bratseth forbi nå, må jeg spy, sier Tove Leknes spontant, rett etter at hun og venninnen Katrine Gjerdalen har gitt Ola By Rise blomster og en klem. Begge to er en fast del av supporterklubben Kjernen, og de er oppgitt over at By Rise nå har fått sparken.

-  Vi hadde håp om at Ola skulle få vist hva han sto for, men nå er vi veldig skuffet, fastslår Leknes. Begge to er veldig bitre på RBK-ledelsen og den behandlingen Ola By Rise har fått. Men når nå først Ola har fått sparken, håper de at Trond Sollied kommer tilbake til Lerkendal.

-  Men det aller beste hadde vært om Ola hadde fått fortsette. Det er en tung dag i dag, konkluderer Tove Leknes og Katrine Gjerdalen.

Godt å få støtte

-  Når du får mye kjeft, er det selvsagt hyggelig å få ros og støtte, sier Ola By Rise lettere rørt etter blomsteroverrekkelsen.

-  Kjernen har gitt meg en voldsom støtte, også når det har buttet imot, forteller By Rise, som mener at RBK-supporterne faktisk har klart å tenke mer langsiktig enn visse andre i denne saken. By Rise trekker også fram sine to trenerkollegaer som uvurderlig støttespillere. Men han vil ikke være med på at det er Rune Bratseth som skal bli hengende med alt ansvaret for at han fikk sparken.

-  Jeg skulle ønske at ting ble løst på et tidligere stadium enn i går, men nå må vi se framover, sier By Rise som er Rosenborg-trener i 45 dager til.

-  Hvordan var det å lede treningen etter ta du nå har fått sparken?

-  Jeg var veldig inspirert i dag, og det var god innsats fra spillerne, sier Ola By Rise, som virkelig la kraft i kommandoene fra start av under gårsdagens trening.

Spillerne må ta sin del

Sportsdirektør Rune Bratseth i RBK forteller at han i alle fall ikke har fått mange negative reaksjoner på prosessen personlig.

-  De som kontakter meg er stort sett de som er enige med meg, sier Bratseth.

Han er glad for at By Rise får støtte fra supporterne, men vil ikke ta på seg alt ansvaret.

-  Dette er noe hele ledelsen i RBK står bak, og spillergruppa bør jo i så fall få like mye kritikk som oss i denne saken, sier Bratseth.

 Rosenborg møter Bodø/Glimt borte i morgen kveld.

FIKK BLOMSTER: RBK-trener Ola By Rise fikk blomster av Katrine Gjerdalen og andre supportere på brakka på Lerkendal i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media