Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rørt Olsrud tok Norges første medalje i paralympics

- Det betyr rett og slett alt, sa en rørt medaljevinner.

RØRT: Tårene spratt etter målgang for bronsevinner Håkon Grønsveen Olsrud. Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund
RØRT: Tårene spratt etter målgang for bronsevinner Håkon Grønsveen Olsrud. Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund Vis mer

Håkon Grønsveen Olsrud tok bronsemedalje i 20 km langrenn fri teknikk for stående i Paralympics i Pyeongchang mandag.

Olsrud kom inn 2.18,2 bak gullvinneren ukrainske Igor Reptyukh, som vant med tiden 44.52,4. Det er Norges første medalje i årets leker.

Og det var en svært rørt Olsrud som snakket med NRK etter konkurransen. Tårene spratt og han svelget tungt da han fikk spørsmål om hva medaljen betyr for ham.

- Alt. Det er ganske emosjonelt akkurat nå. Det er ganske mange tusen timer som har ført meg hit. Det betyr rett og slett alt, sa Olsrud.

Lekene i Pyeongchang er Løten-utøverens andre Paralympics. I Sotsji 2014 ble det ingen medaljeplassering på 32-åringen. Da ble han syk to dager før 20 kilometeren, som var han store sjanse.

- Og fire år senere, så går det. Det holdet ikke med fem i norsk muntlig for å beskrive det, fortalte Olsrud, som er mattelærer, og la til:

- Det kan ikke beskrives med noen formel heller.

Sølvmedaljen på nattas distanse var det franske Benjamin Daviet som stakk av med.

8. plass

Også Eirik Bye med ledsager Arvid Nilsson var i aksjon i Paralympics i natt i 20 km langrenn fri teknikk for synshemmede.

Han gikk inn til en 8. plass, 7.15,8 bak vinneren, canadiske Brian McKeever, som vant med tiden 46.02,4.

Hviterusslands Jurij Holub tok sølvmedaljen og franske Thomas Clarion stakk av med bronse.

Oppegård-utøveren har om lag 720 treningstimer i året og sa i forkant av lekene i Pyeongchang at han hadde som mål å ta medalje individuelt og på stafetten.

22-åringen, som er født sterkt svaksynt, har en bronsemedalje fra stafetten i Sotsji i 2014.

Curlingseier

På curlingbanen gikk det veldig godt for Norge natt til mandag, der det norske laget i mixed rullestolcurling vant sin første kamp i paralympicsturneringen. De slo de russiske paralympiske utøverne 6-2.

Norge tok ledelsen i 1–0 i den første omgangen og tok nok et poeng i andre omgang. I tredje omgang sanket russerne, som spiller under navnet NPA for nøytrale paralympiské atleter, sitt første poeng.

Etter det fortsatte nordmennene å sanke poeng, og kampen endte 6–2 til Norge.

Norges mixedlag består av Rikke Iversen, Rune Lorentsen (skip), Sissel Løchen, Jostein Stordahl og Ole Fredrik Syversen.

Senere mandag møter Norge også Sveits.

(Dagbladet/NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling