Premier League

Rørt på TV: - Fryktelig

Sky Sports-ekspert José Mourinho ønsket å starte sendingen med å si noen ord om Luis Enrique og tragedien med datteren.

FØLER MED VENNEN: José Mourinho er god venn av Luis Enrique. Vennskapet startet i Barcelona i 1996. Foto: NTB scanpix
FØLER MED VENNEN: José Mourinho er god venn av Luis Enrique. Vennskapet startet i Barcelona i 1996. Foto: NTB scanpixVis mer

Torsdag i forrige uke ble det kjent at tidligere Spania- og Barcelona-trener Luis Enrique (49) er rammet av en tragedie. Hans ni år gamle datter, Xana, døde av kreft.

Dermed kom også forklaringen på hvorfor han hadde vært borte fra offentligheten siden mars. Ingen skjønte hvorfor han sluttet som Spanias trener, men Enrique og familien ville holde den private kampen for seg selv.

José Mourinho er denne sesongen hyret inn som fotballekspert på Sky Sports i England. Da studiosesongen startet i går, insisterte han på å si noen ord om Enrique og det tøffe han har opplevd.

- Det er en fryktelig situasjon. Dette blir ekstra spesielt fordi vi dro sammen til Barcelona i 1996. Jeg husker starten på det spesielle forholdet mellom Luis og Elena (kona). Det er fantastiske folk. Jeg har utrolige minner. Det er trist situasjon, sa Mourinho

- Dessverre er det ikke bare dem. Det er mange familier i verden som opplever dette. Det er virkelig, virkelig trist. Men fotballen har den kraften at vi alle føler at vi tilhører samme familie. Alle lykkønskninger går til Luis og familien. Men også til altfor mange andre familier i verden.

Mourinho fulgte 2-2-kampen mellom Arsenal og Tottenham i går. Bare tre dager i forveien gjorde Luis Enrique det selv kjent hvilket forferdelig sjokk som har rammet familien.

- Datteren vår har gått bort i ettermiddag i en alder av ni år, etter å ha kjempet fem intense måneder mot osteosarkom, skrev han på Twitter.

- Vi vil savne deg inderlig, men vi vil minnes deg hver dag resten av våre liv i håp om at vi møtes igjen i framtida. Du vil være stjernen som leder familien vår.

Osteosarkom er ifølge Store norske leksikon den hyppigste formen for primær beinkreft.

Respekterte ønsket

Spanske aviser kjente til familiens situasjon, men respekterte ønsket om ikke å skrive noe. Derfor kom meldingen torsdag som et sjokk på spanjolene. Det offentlige Spania var raskt ute og kondolerte.

- Det er ingen ord som kan beskrive denne smerten. Mine tanker går til Luis Enrique og hele familien hans for tapet av lille Xana, sa statsminister Pedro Sánchez.

STOLT ØYEBLIKK: Xana fikk være med på triumfene til pappa og Barcelona. Her feirer de seieren over Juventus i Champions League-finalen i 2015. Foto: NTB scanpix
STOLT ØYEBLIKK: Xana fikk være med på triumfene til pappa og Barcelona. Her feirer de seieren over Juventus i Champions League-finalen i 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg har ikke ord. En stor klem til deg og familien, skrev Manchester Uniteds spanske keeper, David de Gea, på Twitter.

Enrique spilte i Real Madrid og Barcelona på 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet. Fra 2014 til 2017 trente han Barcelona. Han overtok det spanske landslaget i fjor sommer.

Barcelona-assistent

Mourinho var assistent under Bobby Robson i Barcelona i 1996. Han har vært arbeidsledig manager siden han fikk sparken i Manchester United i desember i fjor.

I går ble han på nytt spurt om hvem han tror vinner Premier League.

- Det kommer til å stå mellom Manchester City og Liverpool, sa han.