FINALEKLAR: Svenske Robin Söderling er klar for sin andre French Open-finale på rad etter at tsjekkeren Tomas Berdych ble slått i semifinalen på rødgrusen i Paris.Foto: SCANPIX/REUTERS/Regis Duvignau
FINALEKLAR: Svenske Robin Söderling er klar for sin andre French Open-finale på rad etter at tsjekkeren Tomas Berdych ble slått i semifinalen på rødgrusen i Paris.Foto: SCANPIX/REUTERS/Regis DuvignauVis mer

Rørt Söderling i ny French Open-finale

- Dette er den beste drømmen noensinne.

||| Robin Söderling stortrives på Roland-Garros. Han slo seg fredag til nok en finale i French Open da han sendte ut Tomas Berdych.

I fjor var han sensasjonen som slo ut Rafael Nadal, for så å tape finalen for Roger Federer. I år har han slått tilbake. Federer ble sendt ut i kvartfinalen, og nå er Söderling klar for sin andre finale på rad.

Tsjekkeren Tomas Berdych ga seg ikke uten kamp. Han er inne i en knallsesong, med 30 seire på 40 kamper, men måtte se seg slått med 3-6, 6-3, 7-5, 3-6, 3-6.

- Dette er utrolig. Da jeg kom hit tenkte jeg bare på første runde, og ville se hva som skjedde. Nå står jeg her i finalen igjen. Det er den beste drømmen noensinne, sa en rørt Söderling.

Berdych tok det første settet på sterkt vis, og klarte også å ta tredjesettet etter å ha tapt det andre. Men i de to neste settene fant Söderling roen. Da ble svensken for god for tsjekkeren.

- Tomas spilte bra, det var vanskelig å spille mitt spill fordi han slo så hardt og flatt. Jeg måtte virkelig jobbe hardt i dag. Jeg følte at jeg var litt uheldig i tredje sett, da hadde jeg sjanser, men han spilte så godt, sa Söderling.

I finalen møter han enten gruskongen Rafael Nadal, som vil ha revansj etter at han ikke klarte å forsvare de mange titlene sine på rødgrusen i fjor, eller østerrikeren Jürgen Melzer.

- Jeg vil helst ha Nadal, sa svensken med en latter da finaleplassen var sikret.

- Nei, det er to gode spillere og det kommer til å bli vanskelig uansett hvem jeg møter, sa Söderling.

Svensken har tidligere hatt problemer med konsentrasjonen og latt følelsene ødelegge for seg. I årets turnering har han i flere kamper vist at han har evnen til å være kald, selv i de avgjørende øyeblikkene.

(NTB)